Τρίτη 26.09.2023

Παγώνη: Το σωστό δεν ήταν αυτές οι ουρές που βλέπαμε έξω από τα καταστήματα

top

Η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη μίλησε το απόγευμα της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις εικόνες με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους στις πόλεις χθες, Σάββατο και σήμερα, Κυριακή.

Όπως η ίδια ανέφερε, αν και είναι απολύτως λογικό οι πολίτες με το άνοιγμα των καταστημάτων να βγουν έξω μετά από μήνες lockdown, θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή. «Το σωστό δεν ήταν αυτές οι ουρές που βλέπαμε έξω από τα καταστήματα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως το αποτύπωμα αυτής της εξόδου των πολιτών θα φανεί μετά από 15 ημέρες, αφού αν και οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων» , αναφέρει συγκεκριμένα.

Δε θα μπορέσει να παραμείνει όρθιο το σύστημα υγείας

Η κ. Παγώνη τόνισε πως οι πολίτες επιβάλλεται να είναι πολύ προσεκτικοί στις εξόδους τους και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γιατί το σύστημα υγείας δε θα μπορέσει να αντέξιε μια νέα πίεση. «Το σύστημα υγείας δεν αντέχει μια τρίτη πίεση» είπε.

Ο συνωστισμός θα πρέπει να αποφεύγεται και στα ΜΜΜ, όταν αυτό είναι δυνατό.

«Περιμέναμε τις μεταλλάξεις»

Σε σχέση με τη μεγάλη ανησυχία που προκαλεί η μετάλλαξη του ιού, όπου και 32 κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα μας, ανέφερε πως ήταν αναμενόμενο να φτάσουν και στη χώρα μας και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των ειδικών.

«Δε μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τις παρακολουθούμε, είναι ένα σοβαρό θέμα» εξήγησε.

Ωστόσο, αν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, αφού και τα εμβόλια φαίνεται να καλύπτουν τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ