Παρασκευή 09.06.2023

Παναγιά Κακαβιώτισσα: Για 2η χρονιά η εικόνα αφήνει το σπήλαιο και κατεβαίνει στην πόλη

Η Ιερά μητρόπολη Λήμνου, γνωστοποιεί στους ευσεβείς χριστιανούς, ότι για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας εκκλησιαστικές εκδηλώσεις που αφορούν στην τιμή της εορτής και της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κακαβιώτισσας η οποία αποτελεί έμβλημα και πνευματική αναφορά του νησιού μας και εορτάζεται πανηγυρικά στο φυσικό σπήλαιο του όρους «Κάκκαβος» όπου είχε βρεθεί.

Έτσι, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, την παραμονή της γιορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου στις 19:00, οι εφήμεριοι όλων των ενοριών του νησιού μας προεξάρχοντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Ιεροθέου, θα υποδεχθούν τιμητικά την ιερή εικόνα της Παναγίας μας στα Προπύλαια του ιερού ναού της κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης και στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Όσοι χριστιανοί αισθάνονται την ανάγκη να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Κακαβιώτισσας στην εορτή της, έχουν πλέον την ξεχωριστή αυτή η ευλογία και δυνατότητα να προσέλθουν στο Ναό της Παναγίας, στην πρωτεύουσα του νησιού μας.

Ανήμερα της γιορτής, Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου και ώρα 07:30 θα τελεστεί με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο σπηλαιώδες ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Κακαβιώτισσας, στο όρος Κάκκαβος, χοροστατούντος του Σεβ. μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεου. 

Οότε αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “Ο εορτασμός αυτός, ο όποιος καθιερώθηκε με προσωπική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου, ως τοπική εκκλησιαστική εορτή για να τιμάται αφ’ ενός το πολυύμνητο πρόσωπο της Θεοτόκου και αφ’ ετέρου για να γίνεται γνωστό πανελληνίως το ιερότατο αυτό τοπικό κειμήλιο, που αποτελεί σημείο αναφοράς του Θρησκευτικού τουρισμού στον τόπο μας”. 

E4F4608F 3119 4EAD 8E0E 41D5964FAC07

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ