Τρίτη 16.04.2024

Παροτρύνει ο Κασσελάκης… επανάσταση;

Είχε μια μοναδική ευκαιρία να κινηθεί στη γραμμή της σοβαρότητας ο Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος, όμως επέλεξε μέσω του λογαριασμού του στην πλατφόρμα «X» απαντήσει στον όχλο της πλατείας Αριστοτέλους με οχλοκρατία! Απευθυνόμενος στους «δημοκρατικούς πολίτες» τους προτρέπει, σε πρώτο πρόσωπο να «πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας»…

Προτάσσει την οχλοκρατία των «δημοκρατικών πολιτών», ο κατά τ’ άλλα θεσμικός αρχηγός της αξ. Αντιπολίτευσης. Οικειοποιείται ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα τους δημοκρατικούς πολίτες. Επιλέγει τον επικίνδυνο δρόμο, εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας. Ποιος του είπε ότι οι δημοκρατικοί πολίτες είναι κάποιοι άμυαλοι, εναντίον της Δημοκρατίας πολίτες; Ποιος τον πληροφόρησε ότι υπάρχουν «δημοκρατικοί πολίτες» που θέλουν να πάρουν την εξουσία ή το Νόμο στα χέρια τους; Ποιος του έμαθε ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της Ελλάδας είναι ένας περιφερόμενος όχλος;

Για να αιτιολογήσει την απέχθεια του προς το Δημοκρατικό πολίτευμα ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει μια αυθαίρετη διαπίστωση. Στη δική του αντίληψη «ο κυρίαρχος λαός μετατρέπεται σε όχλο». Και «όταν» συμβαίνει αυτό που μόνο εκείνος «βλέπει», καλεί τους «δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους»…

Σημαίνει, δηλαδή, κατά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσμα για:

Να επαναστατήσουν;
Να καταλάβουν την εξουσία;
Να κάνουν έφοδο στο Μέγαρο Μαξίμου;
Και μετά να ορμήσουν στον Άρειο Πάγο;

Θα γίνουν βήμα-βήμα οι ενέργειες, βάση σχεδίου που θα ξεδιπλωθεί; Ή θα χρησιμοποιηθεί το υπόδειγμα των οπαδών του Τραμπ, όπως εφορμούν στο Καπιτώλιο; Θα εισβάλλουν παρομοίως οι «δημοκρατικοί πολίτες», για την ακρίβεια ο όχλος των οπαδών του Κασσελάκη, στη Βουλή; Θα «εγκαταστήσουν» εξουσία του αντάρτη από το Μαϊάμι, όπως τους προτρέπει ο αστακοκαραβοκύρης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται, Κασσελάκης.

Στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης συνέβη το βράδυ του Σαββάτου μια βίαιη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη συνοχή της κοινωνίας επίθεση. Δύο νεαροί δέχθηκαν σεξιστικού χαρακτήρα τρομοκρατική επίθεση από έναν όχλο ενηλίκων και ανηλίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Στην ιστορική πλατεία τα βράδια του Σαββάτου συχνάζουν πολυπληθείς ομάδες νεαρών, μαθητών κυρίως, κι αυτές προφανώς συγκρότησαν τον όχλο που πλαισίωσε εκείνους που πρωτοστάτησαν αρχικά στη λεκτική βία εναντίον των δύο νεαρών οι οποίοι επιθυμούν τον αυτοπροσδιορισμό τους. Με την επέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθησαν περισσότεροι από είκοσι πρωτοστατούντες στο επεισόδιο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να συγκρατήσει τον, ενδεχομένως δικαιολογημένο, ανθρώπινο θυμό του για την επίθεση μίσους που δέχθηκαν οι δύο νεαροί, όπως βάδιζαν στην πλατεία, από ένα πλήθος που εχθρεύεται την ανοχή στη διαφορετικότητα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγοντας το δρόμο της δημοκρατικής απονομιμοποίησης αντιλαμβάνεται, υποθέτουμε, ότι το πεδίο είναι κατηφορικό, ολισθηρό, ακραίο και προφανώς εξαιρετικά βλαβερό για την κοινωνία. Εάν έχει επίγνωση των δεδομένων θα πρέπει να μείνει στην καταγγελία και στον αποτροπιασμό.

Τα κρούσματα βίας που δυστυχώς αυξάνονται είναι οξύτατο πρόβλημα. Η πολιτική διάσταση του φαινομένου είναι ορατή, καθώς η Ακροδεξιά κινητοποιεί νεαρούς σε ηλικία οπαδούς της σε εφαρμογή βίας. Η κριτική προς τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σχετικά με το γάμο των ομοφύλων ενθαρρύνει ενέργειες έκφρασης μίσους σε ανθρώπους που ζουν στο δικό τους πλαίσιο αντίληψης. Κι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στα θέματα ασφαλούς διαβίωσης. Ωστόσο, κι αυτές οι ομάδες συγκροτούν τα δικά τους «μέτωπα».

Δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί η Κυβέρνηση σε κλοιό αντιμαχόμενων φανατισμένων κι από τις δύο πλευρές. Εννοείται πως έχει την πρωταρχική πολιτική ευθύνη να ελέγξει δίχως καθυστέρηση την κατάσταση προτού εκτραχυνθεί περαιτέρω. Ήδη, σε εξίσου σοβαρά θέματα δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία και δεν εκτίμησε τον κίνδυνο που συνεπάγονται. Και τα έχει μπροστά της. Θα επανέλθουμε σε επόμενο σημείωμα.

Συνεπώς, η παρότρυνση Κασσελάκη για μια βίαιη πολιτική δράση, σαν μια μορφή αντίδρασης στην αυξανόμενη βία, επιφέρει μόνο δυσμενή αποτελέσματα. Πρώτα απ’ όλα είναι μια επίδειξη αντιδημοκρατικής στάσης και συμπεριφοράς. Το φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται με πρόσκληση προς πολίτες…στασιαστές. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα πειρατικό που επιβουλεύεται τη Δημοκρατία. Επιπλέον, ο Στ. Κασσελάκης προβάλλει τον εαυτό του, κι εκείνος ως μια αυταρχική μορφή σε μια φάση που εκκολάπτεται ως πολιτικός. Εάν δεν έχει αυτή την πρόθεση πρέπει να ανακαλέσει την προτροπή που έγραψε στην πλατφόρμα «Χ».

Προφανώς, όπως και στην περίπτωση του απολύτως ξεκάθαρου Νόμου που εισηγήθηκε και ψήφισε η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου περί της μη νόμιμης κατοχής εταιρειών από πολιτικούς δεν νοείται άγνοια έτσι και στην προτροπή των πολιτών «να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους» δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αμετροέπεια.

Αλλιώς, κινδυνεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο Αρχηγός που δεν ξέρει τι λέει και δεν ξέρει τι κάνει…

ΥΓ: Απολύτως καταδικαστέα είναι και η λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος Κασσελάκης από κουκουλοφόρους μέσα από το πλήθος στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ της Κυριακής, καθώς προσερχόταν στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ