Τετάρτη 07.12.2022

Πάτρα: «Δεν μας χρειάζεται η ομολογία όταν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα», λέει ο ποινικολόγος Παπαϊωάννου

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο οι ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών από την Πάτρα.

Μάλιστα, σχετικά με το τελικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που «πάγωσε» την κοινή γνώμη μίλησε ο ποινικολόγος Παναγιώτης Παπαϊωάννου στο LIVE NEWS.

Ερωτηθείς για τον αν επαρκούν οι έως τώρα ενδείξεις προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση, εφόσον δεν υπάρχει η ομολογία της κατηγορουμένης, ο ποινικολόγος απάντησε πως, εφόσον υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα «δεν μας χρειάζεται η ομολογία».

«Αυτό το πόρισμα φαίνεται να ξεδιαλύνει τις καταστάσεις δια της εις άτοπον απαγωγής. Το λάθος που έγινε από την αρχή είναι πως δεν περιμέναμε τα δεδομένα  για να σχηματίσουμε γνώμη, αρχίσαμε να βγάζουμε γνώμη και τα δεδομένα έρχονται τελευταία», είπε.

Εξήγησε πως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η αλλαγή του modus operandi. «Ειπώθηκε και συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες πως εφόσον δεν βρέθηκε κεταμίνη στις δύο άλλες περιπτώσεις, τότε μιλάμε για άλλον δράστη. Η δράση με διαφορετικό τρόπο από τον ίδιο δράστη κατά άλλων θυμάτων είναι κάτι που σχετίζεται με τις περιστάσεις και με το εγκληματικό σχέδιο», συμπλήρωσε.

Ακόμη, επισήμανε πως η διαλεύκανση του εγκληματικού σχεδίου θα προσεγγιστεί μέσα από αντιφάσεις και από συγκροτημένες καταθέσεις γιατρών, συγγενών και του συζύγου της κατηγορουμένης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ