Τετάρτη 29.11.2023

Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των προσφορών – Ελέγχουμε μόνο αν είναι πραγματικές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, μεταξύ των μέτρων της κυβέρνησης φαίνεται να αποδίδει η πρωτοβουλία που αφορά τη σταθερή μείωση τιμής 5%, ενώ, εκτός των άλλων παρεμβάσεων, σημαντικό μέτρο αποδεικνύεται η ανάρτηση των τιμών, καθώς και οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν συνολικά επιβληθεί πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ.

Παύλος Μαρινάκης: “Εμείς θέλουμε πραγματικές εκπτώσεις”

Για τις προσφορές «1+1» στα σούπερ μάρκετ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των προσφορών. «Εμείς ελέγχουμε αν οι προσφορές είναι πραγματικές και δεν υπάρχει παραπλάνηση. Αλίμονο αν καταργούσαμε μια προσφορά. Εμείς θέλουμε πραγματικές εκπτώσεις, ελέγχουμε αν οι προσφορές είναι προσφορές», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημερώνει τη Βουλή για την ανασυγκρότηση Θεσσαλίας και Έβρου – Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή

Επίσης, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι από τα 8 εκατ. ευρώ που έχουν επιβληθεί ως πρόστιμα στις επιχειρήσεις έχουν εισπραχθεί 5 εκατ. ευρώ.

«Σε δύο γνωστές εταιρείες που επιβλήθηκαν πρόστιμα, την επόμενη η μία εταιρεία έβαλε 50 νέους κωδικούς στη σταθερά τιμή 5%», είπε.

Ένα ακόμα μέτρο είναι οι παρεμβάσεις για την αύξηση τους εισοδήματος των πολιτών, όπως αυξήσεις στους συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους κ.ά.

Παύλος Μαρινάκης: “Στη δημοκρατία μας, τους πολιτικούς τους κρίνουν οι πολίτες”

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στη δημοκρατία μας, τους πολιτικούς τους κρίνουν οι πολίτες. Προτιμούμε πάνω σε αυτό να κτίσουμε την πολιτική παρά να σχολιάζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους» και συνέχισε «ίσως επειδή έλειπαν από τη χώρα -δεν το λέω ως μομφή- δεν έχουν ενημερωθεί πόσο κακό έκανε αυτή η αντιπολιτευτική λογική, της τοξικότητας. Καλύτερα να μας πει τι θέλει να κάνει για τη χώρα, γιατί όλους αυτούς τους μήνες βλέπουμε μια εσωκομματική αντιπαράθεση».

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση που φέρνει δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη που μίλησε περί συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «η κυβέρνηση αποδέχθηκε πρόταση για συζήτηση των παθογενειών από το 1997 και μετά με μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα από τη Δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ