Τετάρτη 29.11.2023

Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξουν οι 50ρηδες για καλή στύση

Κάνοντας μικρές προσαρμογές στις καθημερινές επιλογές του τρόπου ζωής του, ένας 50άρης μπορεί να ξεχάσει οριστικά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας

Photo: Shutterstock

Καθώς μεγαλώνουμε, όλα αλλάζουν: Ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε σε διάφορες δραστηριότητες, το τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε και το πόσο αποδοτικούς, δραστήριους και μακριά από παθήσεις μπορούμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας. Όσο αναπόφευκτη κι αν είναι, όμως, σε κάποιο βαθμό η φθορά, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για διατηρήσουμε τη νεανικότητα και την υγεία μας.

Το ίδιο ισχύει και για τη σεξουαλική ζωή, που με τη γήρανση, αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, μια από τις οποίες είναι και η στυτική δυσλειτουργία. Πολλά μπορούν να είναι τα αίτια εμφάνισής της, όπως το εργασιακό άγχος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις ή απλώς οι παρενέργειες ενός φαρμάκου. Ωστόσο, σε περίπου το 75% των ανδρών, η αιτία είναι πιο περίπλοκη και «κρύβεται» σε αγγειακή ή νευρολογική νόσο, διαβήτη ή ακόμη θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τον προστάτη.

Συχνά, ο ένοχος πίσω από τη πάθηση είναι η ανεπαρκής παροχή αίματος στο πέος λόγω φραγμένων αρτηριών, σύμπτωμα που μαρτυρά ότι κάποιος πάσχει από αθηροσκλήρωση. Στην πραγματικότητα, σε έως και το 30% των ανδρών που επισκέπτονται τον γιατρό για στυτική δυσλειτουργία, η πάθηση αποτελεί πρώιμη ένδειξη ότι αντιμετωπίζουν κάποια καρδιαγγειακή νόσο.

Είτε αντιμετωπίζετε στυτική δυσλειτουργία, είτε αναζητάτε τρόπους να μείνετε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο πρόβλημα, δοκιμάστε αυτούς τους πέντε απλούς τρόπους, που θα σας εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία και βελτιωμένη σεξουαλική ζωή:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ