Τρίτη 06.06.2023

Περνάτε το τεστ των 13 ερωτήσεων για το Ιτον, το σχολείο που φοιτούν πρίγκιπες και έχει βγάλει 20 πρωθυπουργούς;

To Ιτον, αν και στη Βρετανία, είναι γνωστό παγκοσμίως ως ένα από τα πιο καλά και αυστηρά σχολεία, το οποίο επιλέγουν οι πρίγκιπες και το οποίο βγάζει πρωθυπουργούς.

Η MailOnline σάς προκαλεί να απαντήσετε σε αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις από τις εξετάσεις για την υποτροφία King’s Scholarship.

Από βασιλείς μέχρι πολιτικούς και διασημότητες, το βρετανικό Ιτον περηφανεύεται για τους αποφοίτους του, τους καθηγητές του και, φυσικά, το πρόγραμμά του.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ντέιβιντ Κάμερον και 18 πρώην Βρετανοί πρωθυπουργοί είναι όλοι απόφοιτοι του ελίτ οικοτροφείου του Γουίνδσορ, που έχει ιστορικές σχέσεις με την πολιτική και κοινωνική ελίτ της Βρετανίας. Απόφοιτοι είναι επίσης ο Τζορτζ Όργουελ, ο Ίαν Φλέμινγκ, ο Χιου Λόρι και ο Ντέμιαν Λιούις.

Κάθε χρόνο το Κολέγιο Ιτον απονέμει μόλις 14 υποτροφίες στους πιο εξαιρετικούς και ικανούς υποψηφίους για θέσεις στο διάσημο σχολείο που έχει εκπαιδεύσει την υψηλή κοινωνία της Βρετανίας.

Η Daily Mail παρουσιάζει σήμερα κάποιες από τις ερωτήσεις αυτές. Και καθώς η εξέταση έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι απαιτητική, οι απαντήσεις στις 13 ερωτήσεις πρέπει να δοθούν σε 20 λεπτά.

Οι προηγούμενες εξετάσεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν τον υποψήφιο ζητώντας του να αποδείξει τις ικανότητές του.

Για τις εξετάσεις, κάθε υποψήφιος πρέπει να δώσει Αγγλικά, Δημιουργική Γραφή, Μαθηματικά Α, Φυσικές Επιστήμες και Γενικές Γνώσεις – και τουλάχιστον τρία από τα προαιρετικά μαθήματα: Γαλλικά, Λατινικά, Ελληνικά, Μαθηματικά Β, Γενικά ΙΙ και Ιστορία-Γεωγραφία.

Το Κολέγιο του Ιτον, που κοστίζει 46.296 λίρες ετησίως, είναι ένα από τα πέντε εναπομείναντα δημόσια σχολεία αρρένων και μόνο στη Βρετανία.

Εσείς μπορείτε να περάσετε το τεστ για το Ιτον;

Αγγλικά

1. Κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες 1 – 4. Επιλέξτε ποιο άγαλμα θεωρείτε ότι σας εμπνέει περισσότερο και ποιο λιγότερο, εξηγήστε το σκεπτικό σας με στενή αναφορά στις δύο εικόνες που επιλέξατε.

2. Γράψτε ένα ποίημα 10 στίχων, σε οποιαδήποτε μετρική μορφή, που να εξυμνεί την ομορφιά της θάλασσας.

Ιστορία, Θεολογία, Γεωγραφία

1. Αν έπρεπε να γράψετε ένα βιβλίο για την ιστορία ενός συγκεκριμένου εμπορεύματος, όπως ο μπακαλιάρος ή το γάλα, ποιο εμπόρευμα (εκτός από τον μπακαλιάρο ή το γάλα) θα επιλέγατε και γιατί;

2. Σε ποιον βαθμό ο καιρός στη Βρετανία γίνεται όλο και πιο ακραίος;

Λατινικά

1. Κάντε τα ακόλουθα ουσιαστικά στον πληθυντικό αριθμό:

 • portum
 • mora
 • corpus

Μαθηματικά Α

1. Βρείτε την αξία της παρακάτω εικόνας, δίνοντας τις απαντήσεις σας ως μειωμένα, μεικτά κλάσματα:

2. Ο Ρίτσαρντ επενδύει 7.000 λίρες σε έναν λογαριασμό που δίνει 1,2% επιτόκιο ετησίως. Επενδύει ένα δεύτερο ποσό σε έναν διαφορετικό λογαριασμό που προσφέρει 1,5% επιτόκιο. Συνολικά μετά από έναν χρόνο λαμβάνει 1,25% παραπάνω του αρχικού ποσού επένδυσης. Τι ποσό επένδυσε στον δεύτερο λογαριασμό;

Μαθηματικά Β

1. Ένας μαραθώνιος επρόκειτο να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά ο κύριος Χελώνα είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει στις 7 το πρωί, καθώς μπορεί μόνο να περπατήσει, πράγμα που κάνει με σταθερή ταχύτητα 3 μίλια/ώρα. Το μεσημέρι ο κύριος Λαγός ξεκινά να τρέχει με σταθερή ταχύτητα 10 ½ μίλια/ώρα.

Σε ποια χρονική στιγμή προσπερνά τον κ. Χελώνα;

2. Αγοράζω μουσικά όργανα. Ένα γιουκαλίλι και ένα ξυλόφωνο μαζί κοστίζουν 120 λίρες περισσότερο από ένα βιολί. Ένα βιολί και ένα ξυλόφωνο μαζί κοστίζουν 180 λίρες περισσότερο από ένα γιουκαλίλι.

Πόσο κοστίζει ένα ξυλόφωνο;

Επιστήμη – Δεδομένα

 1. Δώστε τη λεκτική εξίσωση για τη φωτοσύνθεση.

Επιστήμη – Θεωρία

 1. Το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον στα 400 μ. είναι 43,2 δευτερόλεπτα.

Ποια είναι η μέση ταχύτητα του Μάικλ Τζόνσον που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. Συμπεριλάβετε τη σωστή μονάδα στην απάντησή σας.

Γενικές Γνώσεις ΙΙ

1. Το γνωστικό αντικείμενο του καθηγητή Brabazon είναι οι σπουδές μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό έχει οριστεί ως το πεδίο μελέτης που ασχολείται με το περιεχόμενο, την ιστορία και τις επιδράσεις των διαφόρων μέσων – ειδικότερα, των «μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Προς το παρόν δεν διδάσκουμε αυτό το μάθημα στο Ιτον. Θα έπρεπε;

2.«Ο αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα άτομα και την κοινωνία είναι βαθιά αρνητικός».

Συζητήστε το αυτό.

Απαντήσεις

Αγγλικά

Δεν μπορεί να δοθεί οριστική απάντηση.

Ιστορία, Θεολογία, Γεωγραφία

 • 1. Δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.
 • 2. Δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.

Λατινικά

 • portuum
 • moras
 • corpora, corpuses, corpusses ή (απαγορευμένα) corpi

Μαθηματικά Α

 • 1.a. 28 1/2 b. 18 2/3 c. 599 5/36
 • 2. £1,400

Μαθηματικά Β

 • 1. 2 μμ
 • 2. £150

Επιστήμη – Δεδομένα

 1. Η λεκτική εξίσωση για τη φωτοσύνθεση έχει ως εξής: διοξείδιο του άνθρακα + νερό + (φωτεινή ενέργεια) → γλυκόζη + αέριο οξυγόνο

Επιστήμη – Θεωρία

 • 9,259 m/s

Γενικές Γνώσεις ΙΙ

 • 1. Δεν μπορεί να δοθεί οριστική απάντηση.
 • 2. Δεν μπορεί να δοθεί οριστική απάντηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ