Παρασκευή 01.03.2024

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ήδη επιβαρυμένη κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς διεγνώσθη με νέα εξαιρετικά επιθετική μετάσταση.

Ο ίδιος πριν από μόλις πέντε ημέρες στο Facebook έγραφε ότι «προσωπικά δίνω μια παράλληλη μάχη με τον καρκίνο» και εξέφραζε τη μεγάλη επιθυμία του να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές. Είχε μιλήσει με θάρρος για τον καρκίνο και τη δύσκολη μάχη που έδινε. Λίγο μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά το φθινόπωρο του 2021 που είχε συγκλονίσει, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε μιλήσει για τη δική του περιπέτεια αλλά και τη δύναμη που έδιναν ο ένας στον άλλον οι συνάδελφοι στη Βουλή που έδιναν μάχη με τον καρκίνο.

Η πρώτη διάγνωση με καρκίνο στο πάγκρεας του Νεκτάριου Σαντορινιού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την περιπέτειά του είχε αποκαλύψει ότι το 2019, σε απλές εξετάσεις, διαπιστώθηκε  ότι είχε πρόβλημα στο πάγκρεας και κατόπιν υπεβλήθη σε εγχείρηση. «Κάποιες μέρες είσαι σε πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά τον υπόλοιπο καιρό που δεν κάνεις τη θεραπεία και δεν σε επηρεάζουν οι παρενέργειες, πρέπει να είσαι εκεί δυνατός και να απορροφάς την κάθε στιγμή με την οικογένειά σου, με τους φίλους σου με τις ασχολίες σου, αυτό σου δίνει και δύναμη», είχε πει ο ίδιος.

Eίχε στείλει μάλιστα το δικό του ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της έγκυρης διάγνωσης. «Όταν εκδηλώθηκε, ήμουν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, είχα δηλαδή αυξημένες ευθύνες και αυξημένα ωράρια. Ο οργανισμός έστελνε τα “μηνύματά” του, αλλά είτε είσαι υπουργός, είτε εργαζόμενος, επιλέγεις να τα αγνοήσεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι. Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη και οι εξετάσεις. Ο απειροελάχιστος πόνος που μπορεί να σου προκαλέσει μια εξέταση είναι “γέλιο” και “χάδι” μπροστά στον πόνο που μπορεί να σου προκαλέσει μια καθυστερημένη διάσταση».

Ο Νεκτάριος Σαντορινός είχε μιλήσει και για τον κοινό κώδικα που είχαν οι βουλευτές στη Βουλή που έδιναν μάχη με τον καρκίνο για τη σημασία του αγώνα που έδινε η Φώφη Γεννηματά και το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει, το οποίο δεν ήταν άλλο από ότι ο καρκίνος νικιέται. «Το θεριό, ο καρκίνος, νικιέται, και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε», είχε πει λίγο μετά τον θάνατο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να κάνουμε αυτά τα πράγματα που μας κρατάνε ζωντανούς και να μην αφήνουμε -όσο μπορούμε- τίποτα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, να επηρεάζεται από τις αναγκαστικές θεραπείες που είναι πολλές φορές δύσκολες και επώδυνες».

Από τον δήμο Ρόδου στη Βουλή και το υπουργείο Ναυτιλίας

Με καταγωγή από τη Σύμη, ο γεννημένος στη Ρόδο το 1972 Νεκτάριος Σαντορινιός αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επέστρεψε στο νησί του, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Τον Ιανουάριο του 2015 μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

ΠΗΓΗ:
https://aeolos.tv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ