Τετάρτη 07.12.2022

Ποια μεγάλη εταιρία φεύγει από το Twitter λόγω Musk;

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk προκαλεί αντιδράσεις. Και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες αποφασίζουν να φύγουν από την πλατφόρμα.

Το νέο αφεντικό του Twitter έχει ξεκινήσει μία εντελώς νέα πολιτική λειτουργίας της δημοφιλούς πλατφόρμας, καλώντας τους χρήστες να πληρώσουν 8 δολάρια το μήνα για να διατηρήσουν τον λογαριασμό τους ενώ αλλάζει και τους κανονισμούς για την διαφήμιση.

Ήδη η GM έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει για ένα διάστημα την διαφήμιση στο Twitter μέχρι να ξεκαθαρίσει που θα το πάει o Musk, και η Citroen έδειξε ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξει.

Τώρα έρχεται να προστεθεί και η VW η οποία ανακοίνωσε ότι συνιστά στις εταιρίες να σταματήσουν την διαφήμιση στο Twitter μέχρι να υπάρξει νέα ειδοποίηση.

Εκπρόσωπος του γκρουπ δήλωσε ότι οι εταιρίες που ανήκουν σε αυτό παρακολουθούν στενά την κατάσταση και θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η απόφαση αφορά όλες τις εταιρίες, δηλαδή την VW, Seat, Cupra, Ducati, Skoda, Lamborghini, Bentley και Porsche.

Aν και η VW δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς τους λόγους της διακοπής συνεργασίας με το Twitter, είναι σίγουρο ότι έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις του Musk ότι δεν θα υπάρχει τίποτα δωρεάν στην πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση η εξαγορά του Musk έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πέρα από τις ανακατατάξεις με τις εταιρίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ