Κυριακή 28.05.2023

Ποιος αγόρασε τα ιστορικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου για 25.000 ευρώ σε δημοπρασία

Για 25.000 ευρώ πωλήθηκαν σε δημοπρασία, για καλό σκοπό, τα γυαλιά του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Ειδικότερα, τη δημοπρασία διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CREAID και τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το Πρωϊνό», τα γυαλιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού της χώρας πωλήθηκαν έναντι 25.000 ευρώ, σε νεαρό εφοπλιστή, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του.

Η δημοπρασία για τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου / Glomex / ANT1
Η δημοπρασία για τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου / Glomex / ANT1

Νίκος Παπανδρέου: Χαίρομαι που πήγε καλά η δημοπρασία

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δημοπρασία των «ιστορικών γυαλιών»: «Πέρασε τον στόχο. Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα. Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα (είπε για την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες). Απίστευτο. Είναι η στρατηγική των αγοραστών».

Σε ερώτηση για το αν θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον νέο αγοραστή των γυαλιών, ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε: «Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς».

Για το αν είναι ηθική ικανοποίηση η υψηλή τιμή πώλησης των γυαλιών, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου επισήμανε: «Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”. Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου, που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι, αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ