Κυριακή 14.04.2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι απαγάγουν τους δημάρχους μας και τους σκοτώνουν» είπε ο Ζελένσκι

«Οι εισβολείς δεν θρηνούν ούτε τα δικά τους θύματα» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στον Economist – Χαρακτήρισε ελλιπείς τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία κι εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της χώρας του

Για τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, τις βλέψεις του Πούτιν και τη στάση της Δύσης, μίλησε στον Economist ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Όταν ο Ουκρανός πρόεδρος ρωτήθηκε εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει πως η χώρα του έχει δικαίωμα ύπαρξης, ο Ζελένσκι είπε «δεν νομίζω ότι οραματίζεται την ίδια Ουκρανία που βλέπουμε εμείς. Βλέπει την Ουκρανία ως μέρος του κόσμου του, της κοσμοθεωρίας του».

«Οι εισβολείς δεν θρηνούν ούτε τα δικά τους θύματα», συνέχισε ο Ζελένσκι. «Αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε έναν μήνα… Ο Πούτιν πετάει Ρώσους στρατιώτες σαν κούτσουρα στο καμίνι του τρένου. Και δεν τους θάβουν καν…».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις απαγωγές Ουκρανών δημάρχων από τον ρωσικό στρατό. «Απαγάγουν τους δημάρχους των πόλεών μας. Σκότωσαν κάποιους από αυτούς. Μερικούς δεν μπορούμε να τους βρούμε. Κάποιους τους έχουμε ήδη βρει και είναι νεκροί. Και ορισμένοι αντικαταστάθηκαν. Κάνουν το ίδιο πράγμα που έκαναν στο Ντονμπάς το 2014. Οι ίδιοι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτές τις επιχειρήσεις. Είναι η ίδια μεθοδολογία».

Για τη στάση της Δύσης, είπε: «Οι κυρώσεις από τους δυτικούς εταίρους είναι ελλιπείς. Τώρα ακούμε ότι οι αποφάσεις για περισσότερες κυρώσεις εξαρτώνται από το αν η Ρωσία θα εξαπολύσει μια χημική επίθεση εναντίον μας. Αυτή δεν είναι σωστή προσέγγιση. Δεν είμαστε πειραματόζωα».

Για το τέλος του πολέμου και ποιο θα είναι αυτό, είπε: «Πιστεύουμε στη νίκη. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε σε οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα θα κερδίσουμε γιατί αυτό είναι το σπίτι μας, στη γη μας, η ανεξαρτησία μας. Είναι απλώς θέμα χρόνου. Η νίκη είναι να μπορείς να σώσεις όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, γιατί χωρίς αυτό τίποτα δεν θα είχε νόημα… Η γη μας είναι σημαντική, αλλά τελικά, είναι απλώς έδαφος. Δεν ξέρω πότε και πώς θα τελειώσει, αλλά ξέρω ότι θα τελειώσει με εμάς να στεκόμαστε ακόμα εδώ και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή στην Ουκρανία».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :
https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ