Τετάρτη 28.07.2021

Πόρτα στη Βουλή για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Θα ρίξει «πόρτα» η Βουλή στους ανεμβολίαστους βουλευτές; Δεν θα το απέκλεια καθόλου, αν δεν συμμορφωθούν, καθώς το θέμα έφτασε χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων, με εισήγηση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα.

Μιλάμε για 10 βουλευτές σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις (αλλά θα επανέλθω λίαν συντόμως επ’ αυτού) και δεν τέθηκε, βεβαίως, θέμα πλήρους αποκλεισμού τους. Η πρόταση του Μπούγα ήταν οι ανεμβολίαστοι, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, να μην μπορούν να παίρνουν τον λόγο, είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές, με φυσική παρουσία και να μπορούν να τοποθετούνται μόνο από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το σύστημα που βρίσκεται εγκατεστημένο εδώ και μήνες στη Βουλή.

Δεν μιλάμε για άμεση εφαρμογή, πάντως, αφού σε πρώτη φάση θα τους γίνουν συστάσεις για να συμμορφωθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Αλλά αν δεν το πράξουν, όπως πληροφορούμαι, η πλειοψηφία των παρισταμένων στη Διάσκεψη χθες συμφώνησε ότι είναι καλύτερα να μην τους επιτρέπεται η φυσική παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Ενα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν μάλιστα είναι ότι δεν γίνεται, τη στιγμή που επιβάλλονται μέτρα σε πολίτες για κλειστούς χώρους, η Βουλή να εξαιρείται από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στο κοινοβουλευτικό έργο. Εξάλλου τα μέτρα για τη λειτουργία της Βουλής ακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι περισσότεροι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επανεξεταστούν…

 

πηγή : https://tomanifesto.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ