Κυριακή 28.05.2023

Πόσο αντέχουν το κρύο οι γυναίκες – Και πώς η εποχή επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους

Πότε νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους οι γυναίκες; Nεότερη δημοσκόπηση φωτίζει τις ανασφάλειες των γυναικών με γνώμονα τις εποχές του χρόνου, αναδεικνύοντας εκείνη που νιώθουν μεγαλύτερες ανασφάλειες, αναφορικά με το δέρμα και το σώμα τους

Photo: Shutterstock

Διαφορές φαίνεται πως παρουσιάζουν τα δύο φύλα και στον τρόπο που αισθάνονται τη διαφορά στη θερμοκρασία αλλά και στο πώς βλέπουν τον εαυτό τους κάθε εποχή του χρόνου.

Σύμφωνα με μια νεότερη δημοσκόπηση, που εξέτασε πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση των γυναικών, αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο, μόλις επτά είναι οι εβδομάδες που μπορούν να αντέξουν οι γυναίκες στο κρύο, πριν αποζητήσουν θερμότερες θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, η έρευνα, που εστίασε σε 2 χιλιάδες γυναίκες και πραγματοποιήθηκε από την εταιρία OnePoll, διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες δεν μπορούσαν να αντέξουν δύο μήνες χειμωνιάτικου καιρού (52%). Ήταν, μάλιστα, πρόθυμες κατά 23% να επιστρέψουν στα ελαφρότερα ρούχα.

Σχεδόν οι μισές γυναίκες ένιωθαν λιγότερη αυτοπεποίθηση για το δέρμα τους το χειμώνα (49%), αναφέροντας προβλήματα με το θαμπό δέρμα (30%) και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος (21%) κατά τους ψυχρότερους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοπεποίθηση: Τα επικίνδυνα post που μπορούν να την καταστρέψουν

 

Αυτοπεποίθηση: Την επηρεάζει το πορτοφόλι; Έρευνα απαντά

 

Οι γυναίκες δήλωσαν, επίσης, ότι αισθάνονται λιγότερο λαμπερές στην κορύφωση του χειμώνα, τον Δεκέμβριο (36%) και τον Ιανουάριο (41%).

Η χαμένη αυτοπεποίθηση 

Όταν η αυτοπεποίθησή τους ήταν πεσμένη, οι γυναίκες ένιωθαν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα για το σώμα τους (49%), είχαν χειρότερη ποιότητα ύπνου (47%) και μειωμένη συνολική ευτυχία (47%) κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακόμα, το ένα τρίτο δήλωσε ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους έκανε να νοιάζονται λιγότερο για την εμφάνισή τους. Παραδόξως, όμως, ακόμη περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι νοιάζονται περισσότερο για την εμφάνισή τους, όταν νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους (43%).

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δήλωσαν επίσης ότι ντύνονται διαφορετικά από τον τρόπο που πραγματικά θέλουν επειδή δεν έχουν αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους (56%). Ορισμένες μάλιστα, αισθάνονταν πιο αγχωμένες όταν έπρεπε να φορέσουν καλοκαιρινά ρούχα, καθώς το 40% «πάντα» ή «συχνά» δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους, όταν φορούσαν πιο ανάλαφρα ρούχα.

Τέλος, οι περισσότερες γυναίκες συμφώνησαν ότι θέλουν να δείχνουν καλά εξωτερικά για να νιώθουν καλά εσωτερικά (81%), ενώ το ίδιο ποσοστό θα ήθελε να νιώθει ότι «λάμπει» όλο το χρόνο, για να μιμηθεί τη λάμψη που νιώθει το Μάιο (31%) και τον Ιούνιο (34%).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ