Παρασκευή 24.05.2024

Πόσο κοστίζει το κινέζικο supercar που κοιτάζει στα μάτια Ferrari και Lamborghini;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το φοβερό και τρομερό YangWang U9. Και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία…

Σ’ αυτή τη λυσσαλέα μάχη τεχνολογίας και καινοτομίας, έχει προστεθεί -όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν- και το πιο σκληρό πεδίο αντιπαράθεσης. Αυτό των τιμών!

Ναι, είναι πάντοτε εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα όχι, πλέον, παράδοξο στις ημέρες μας να γνωρίζεις εξωτικά ηλεκτρικά supercars, με αποδόσεις άνω των 1.000 ίππων. Στην τιμή, όμως, των 233.450 δολαρίων (1,68 εκατομμύρια γιουάν), δεν θα βρείτε κανένα σαν το YangWang U9.

Το υπερόπλο της θυγατρική εταιρείας της BYD, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα -και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση- στη Σαγκάη και αυτή θα είναι η τιμή του για την εγχώρια αγορά της Κίνας, όπου θα διατίθεται σε πρώτο στάδιο, πριν δοκιμάσει την τύχη κόντρα στον πανίσχυρο ανταγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή είχε επικοινωνιακό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον κινεζικό κολοσσό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι μετοχές της BYD, στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο (σχεδόν 5%), μετά την υποχώρηση των τελευταίων εβδομάδων.

Πύραυλος εδάφους-εδάφους!

Εντυπωσιακή σχεδίαση και πόρτες σε στιλ «ψαλιδιού»: Το U9 είναι ένα εντυπωσιακό δίθυρο σούπερ κουπέ που σχεδιάστηκε από τον Wolfgang Egger, ο οποίος στο παρελθόν συνδέθηκε με τη Lamborghini, την Audi και την Alfa Romeo.

Η εμπνευσμένη από δελφίνια κομψή και μυώδης σχεδίασή του, που πατάει σε τροχούς 20 ιντσών, τραβάει αμέσως την προσοχή. Οι πόρτες του οχήματος προσθέτουν φινέτσα και δράμα, που μοιάζουν με έναν πύραυλο με άδεια κυκλοφορίας, ενισχύοντας τη γοητεία του.

Ικανότητα οδήγησης σε τρεις τροχούς: Αξιοποιώντας το σύστημα ανάρτησης DiSus, το U9 μπορεί να κινείται απρόσκοπτα σε τρεις τροχούς, διατηρώντας τη σταθερότητα και την ομαλή συμπεριφορά, ακόμη και κατά τη διάρκεια στροφών υψηλής ταχύτητας.

Ικανότητα άλματος: Εξοπλισμένο με υδραυλικό σύστημα ανάρτησης, το U9 διαθέτει το υποσύστημα DiSus-A, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει άλματα χάρη στην έξυπνη ανάρτηση αέρα.

Ικανότητα χορού: Το υποσύστημα DiSus-P, με εύρος διαδρομής 200 χιλιοστών, ρυθμίζει ανεξάρτητα κάθε γωνία του αυτοκινήτου, κάνοντας το αυτοκίνητο να φαίνεται σαν να χορεύει στους τροχούς του. Τα συστήματα DiSus-A και DiSus-C διαχειρίζονται τις προσαρμογές στη σκληρότητα της ανάρτησης και τα χαρακτηριστικά απόσβεσης, συμβάλλοντας στους χορευτικούς ελιγμούς του.

Εντυπωσιακή ισχύς και επιδόσεις: Η κορυφαία έκδοση του U9 φιλοξενεί μια διάταξη τετρακινητήρα που παράγει την εκπληκτική ισχύ των 1.305 ίππων, επιτρέποντάς του να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 100 kWh του παρέχει μια αξιοσημείωτη αυτονομία 700 χιλιομέτρων!

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ