Τετάρτη 27.10.2021

Που ‘ναι η μπάλα οέο; Όταν οι γυναίκες δείχνουν…

Την στιγμή που οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι στο νησί φαίνεται να… χάνουν την μπάλα, τα γυναικεία αθλητικά σωματεία δείχνουν τον δρόμο στις τοπικές ομάδες για το πως πρέπει να λειτουργούν.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα είναι ραγδαία, με την ανάπτυξη των εθνικών κατηγοριών σε αρκετά αθλήματα που ίσως και να μην ήταν και στις κύριες προτιμήσεις των γυναικών. Αυτό το ρεύμα ανάπτυξης έφτασε- με μια κάποια καθυστέρηση όπως πάντα, πλην κάποιων λαμπερών εξαιρέσεων- και στο νησί μας. Και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανθίσει και να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλές γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, σημειώνοντας επιτυχίες που πολλές αντίστοιχες τοπικές  ανδρικές ομάδες δεν έχουν βιώσει. Και όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικών επιτυχιών, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης. Σε αυτούς τους νέους γυναικείους αθλητικούς συλλόγους φαίνεται να γίνεται σοβαρή δουλεία με περίσσια όρεξη και δίψα για ανάπτυξη και προώθηση του προϊόντος. Και αυτό γιατί οι σύλλογοι και οι διοικούντες αυτών βαδίζουν με γνώμονα την προσέλκυση όλων και περισσοτέρων γυναικών στον χώρο του αθλητισμού και όχι  το κέρδος και την προσωπική προβολή. Για τους συλλόγους αυτούς μετράει η χαρά του αθλητισμού και όχι η άθληση… επί πληρωμή. Και για αυτό και οι επιτυχίες είναι δεδομένες, γιατί όταν κάτι γίνεται με πάθος, η επιτυχία θα έρθει να σε βρει.

Υ.Γ.: Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, Σέριφ Τίρασπολ, από μία μικρή πόλη της χώρας που αποτελεί ένα κρατίδιο στο εσωτερικό της χώρας κατάφερε πριν δύο μέρες στην πρώτη της συμμετοχή στο Champions League να επικρατήσει στη  έδρα της τεράστιας και πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης  με 2-1. Γιατί όταν μιλάει το πάθος και η δίψα για επιτυχία, τα λεφτά αποτελούν μόνο νούμερα…

“Ο Μπαλαδόφατσας”

#πισω_απο_τις_πορτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ