Τρίτη 15.09.2026

Πρίγκιπας Φίλιππος: «Επτασφράγιστο μυστικό» θα μείνει για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του

Το νομικό έγγραφο θα παραμείνει σφραγισμένο για δεκαετίες, όπως συμβαίνει και με άλλες διαθήκες γαλαζοαίματων – Ο μηχανισμός αυτός επινοήθηκε αφού ο πρίγκιπας Φραγκίσκος άφησε πολύτιμα σμαράγδια στην ερωμένη του – Τι συνέβη στην περίπτωση της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και της αξιοπιστίας της βρετανικής Μοναρχίας, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου, του εκλιπόντα συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα παραμείνει σφραγισμένη τουλάχιστον 90 χρόνια, όπως αποφάνθηκε χθες δικαστήριο του Λονδίνου.
Ερμηνεύοντας μία νομοθετική πρόβλεψη του 1910, ο δικαστής Σερ Άντριου ΜακΦάρλειν έκρινε ότι η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου, θα πρέπει να σφραγισθεί κι ότι κανένα αντίγραφο δεν θα πρέπει να αντιγραφεί για το αρχείο ή να διατηρηθεί ως δικαστικό έγγραφο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο βαθμός της δημοσιότητας που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση της διαθήκης θα ήταν τόσο μεγάλος και εντελώς αντίθετος προς το σκοπό της διατήρησης της τιμής του ανώτατου άρχοντα, αναφέρει ο δικαστής.

Με βάση την επίμαχη σύμβαση, μετά το θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας, τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαθήκες, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου δεν θα είναι ανοικτή για δημόσιο έλεγχο. Και μάλιστα θα υπάρξει μία υπάρξει μία ιδιωτική συζήτηση σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να ανοίξει η διαθήκη.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας:
Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ