Παρασκευή 09.06.2023

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Κρυφή συμφωνία έναντι αδράς αμοιβής με τον Μέρντοχ για τις υποκλοπές

«Πολύ μεγάλο ποσό» φέρεται ότι έλαβε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, στο πλαίσιο κρυφής συμφωνίας που έκανε με τον όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ για την υπόθεση των υποκλοπών της News of the World.

Η συμφωνία φέρεται ότι έγινε μυστικά μεταξύ του Μπάκιγχαμ και του ομίλου News Group Newspapers (NGN) σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο . Ο όμιλος κατέβαλε το ποσό στον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2020.

Η συμφωνία αποκαλύφθηκε σε δικαστική αίθουσα από τον πρίγκιπα Χάρι, που έκανε μήνυση στον εκδότη για παράνομη συλλογή πληροφοριών, ωστόσο ο όμιλος του Μέρντοχ υποστηρίζει ότι η αξίωση έχει παραγραφεί, καθώς έχει περάσει περισσότερος από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Η υπόθεση αφορά στη μία από τις τρεις καταγγελίες για παράνομη συλλογή πληροφοριών που έχει κάνει ο δούκας του Σάσεξ κατά εφημερίδων ταμπλόιντ. Οι άλλες δύο αφορούν στην Daily Mirror και την Daily Mail.

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που προσκομίζει δείχνουν ότι ο ίδιος στοχοποιήθηκε από τη Sun, που ανήκει στον όμιλο Μέρντοχ.

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι Γουίλιαμ και Χάρι είχαν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών/, μετά και την καταδίκη του δημοσιογράφου για βασιλικά θέματα Κλάιβ Γκούντμαν για την υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων σε δίκη το 2007. Τότε η επιχείρηση του Μέρντοχ δήλωσε ότι ο Γκούντμαν λειτουργούσε μόνος του και ότι η εφημερίδα είχε παραπλανηθεί από έναν απατεώνα δημοσιογράφο.

Εάν ο Χάρι καταφέρει να κερδίσει την ακρόαση εναντίον της εταιρείας του Μέρντοχ, τότε, θα μπορέσει να διεκδικήσει αποζημίωση πάνω από 200.000 λίρες, ενώ η δίκη, που αναμένεται ότι θα τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ