Δευτέρα 17.06.2024

Πρόκληση, κατέθεσαν αίτηση για καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Καλαθάκι Ολύμπου”!

Μια ανησυχητική εξέλιξη για το «ΠΟΠ Καλαθάκι Λήμνου»  ήρθε στο φως πριν λίγες ημέρες με έγγραφο που απέστειλε η ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προς τις  επιχειρήσεις της Λήμνου που  δραστηριοποιούνται στην παραγωγή/συσκευασία ή/και χρήση της καταχωρισμένης ένδειξης  «Καλαθάκι  Λήμνου Π.Ο.Π.»,

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ τους γνωστοποιείται ότι ομοειδής επιχείρηση με έδρα εκτός  Λήμνου έχει καταθέσει αίτηση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας(Ο.Β.Ι.) για Αίτηση καταχώρησης του  εμπορικού σήματος με την ένδειξη «Καλαθάκι Ολύμπου».

 

Μάλιστα στην ίδια επιστολή δίνεται χρονικό περιθώριο έως  12 Ιουνίου για υποβολή τυχόν ενστάσεων για λόγους «εννόμου συμφέροντος».

Να αναφέρουμε ότι το αίτημα έχει κατατεθεί μήνες πριν αλλά η γνωστοποίηση του στους ενδιαφερόμενους έγινε πριν λίγες μέρες 29/5 με τους επαγγελματίες να «σπεύδουν»  για να προλάβουν τα χειρότερα.

Έτσι λοιπόν ο Μιχάλης Χρυσάφης με τον Μιχάλη Νταμπίζα φαίνεται να έχουν αρχικά αναλάβει κοινή πρωτοβουλία  να σταματήσουν την «επικίνδυνη» αυτή εξέλιξη για το μοναδικό τυρί της Λήμνου και ήδη με τη υποστήριξη και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επάρχου Λήμνου  μεγάλο δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις οργανώνει την «αντεπίθεση» και τον τρόπο ακύρωσης της προκλητικής προσπάθειας της εν λόγω εταιρείας.

Άλλωστε παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν  και για άλλα προϊόντα Π.Ο.Π. έχουν πέσει στο κενό καθώς η μοναδικότητα τους  δεν εδράζεται  μόνο στην ονομασία αλλά και σ άλλες παραμέτρους που το κάνουν ξεχωριστό και δεν αντιγράφεται.

Να θυμίσουμε ότι το «Καλαθάκι Λήμνου» μόλις το 2022 είχε αναδειχθεί ως 2ο τυρί στην παγκόσμια λίστα tasteAtlas  ενός από τους πιο αξιόπιστους  ιστότοπους που συνδέονται με την διατροφή παγκοσμίως.

 

 

πηγή: limnosreport

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ