Τετάρτη 07.06.2023

Προσωπικότητα ή εισόδημα: Τι κοιτάμε τελικά σε ένα σύντροφο

«Άντρας μόνος ψάχνει κυρία για συντροφιά» θα μπορούσε να διαβάσει κάποιος σε αγγελίες γνωριμιών των παλιότερων εφημερίδων. Τι είχε όμως μεγαλύτερη σημασία για αυτόν που έψαχνε ταίρι, η οικονομική επιφάνεια ή η προσωπικότητα; Νεότερη μελέτη το εξέτασε και απαντά

Photo: Shutterstock

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν τον… έρωτα; Όπως -υπό προϋποθέσεις- δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, με τον ίδιο τρόπο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και την εγγυημένη συμβατότητα με ένα άτομο, καθώς άλλοι παράγοντες είναι που τελικά μετράνε περισσότερο.

Όπως διαπίστωσε νεότερη μελέτη, η προσωπικότητα είναι που θα κερδίσει τελικά το ενδιαφέρον σε ένα ραντεβού ή στην αναζήτηση μιας σχέσης παρά τα… «λεφτά» αισθήματα.

Οι ερευνητές από το το Πανεπιστήμιο του York και το Πανεπιστήμιο του Essex ανέλυσαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο αγγελίες γνωριμιών από όλο τον κόσμο.

Διαπίστωσαν διαφορά ανάμεσα στις χώρες που εξέτασαν, ανάλογα και με το βιοτικό τους επίπεδο. Για παράδειγμα, ο οικονομικός παράγοντας στα άτομα που διέμεναν στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τον Καναδά δεν ήταν τόσο σημαντικός στην εύρεση συντρόφου. Αντίθετα, ένα ευκατάστατο ταίρι ήταν περιζήτητο στην Ινδία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ