Τρίτη 16.04.2024

Σάλος με γραφείο τελετών στη Βρετανία: Εφοδος της αστυνομίας για ακατάλληλη φροντίδα νεκρών, πήραν 34 σορούς

Μια άνευ προηγουμένου αστυνομική έρευνα ξεκίνησε στην Βρετανία σε βάρος ιδιοκτητών γραφείου τελετών μετά από ανησυχίες για ακατάλληλη φροντίδα των νεκρών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο και απομάκρυνε 34 πτώματα μετά την εκδήλωση ανησυχιών σχετικά με τη συμπεριφορά της «Legacy Independent Funeral Directors» στο Χαλ την περασμένη εβδομάδα.

Ένας 46χρονος άνδρας και μια 23χρονη γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για παρεμπόδιση νόμιμης και αξιοπρεπούς ταφής, απάτη με ψευδείς παραστάσεις και άλλες παραλείψεις και καταχρήσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία ερευνά την εταιρεία μετά από αναφορά σχετικά με ανησυχίες για «διαδικασίες αποθήκευσης και διαχείρισης που σχετίζονται με τη φροντίδα των νεκρών».

Η εταιρεία βρισκόταν στα πρόθυρα της διαγραφής από το μητρώο του Companies House- κυβερνητικού οργανισμού που εποπτεύει εταιρείες περιορισμένης ευθύνης- εδώ και δύο χρόνια. Οι λογαριασμοί της εταιρείας είναι επί του παρόντος ληξιπρόθεσμοι και η εταιρεία έλαβε την πέμπτη δημόσια προειδοποίηση για «διαγραφή».

Σάλος με το γραφείο τελετών στη Βρετανία

Παρά τα προβλήματα και ενώ εξέδωσε νέα προειδοποίηση ο οργανισμός, η εταιρεία συνέχισε να εμπορεύεται κανονικά μέχρι τις 3 περίπου τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, όταν ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση στις δύο εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χαλ και μία στο Μπέβερλι, στο ανατολικό Γιορκσάιρ.

Η εταιρεία αναφέρει: «Ιδρύθηκε το 2010, και από το αρχικό μας υποκατάστημα στην Anlaby Rd. έχουμε μεγαλώσει και ενσωματώσει άλλα 2 υποκαταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου κηδειών μας στο Beverley, East Yorkshire και του τελευταίου μας υποκαταστήματος στην Hessle Road, Hull. Η δομή μας μας επιτρέπει να παρέχουμε μια αφοσιωμένη και αξεπέραστη προσωπική υπηρεσία».

«Ως ανεξάρτητο γραφείο κηδειών, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό αποχαιρετισμό για τους αγαπημένους μας, με μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερους περιορισμούς από τους ανταγωνιστές μας. Με τόσο μεγάλη εμπειρία, εσείς και η οικογένειά σας είστε σίγουροι για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φροντίδα».

Οι κάτοικοι έχουν πει πώς η αστυνομία έφτασε για πρώτη φορά έξω από τα γραφεία κηδειών περίπου στις 3 π.μ. την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι αστυνομικοί παραμένουν και στα δύο υποκαταστήματα, καθώς και στο τρίτο στο Μπέβερλι.

34 σοροί μεταφέρθηκαν σε νεκροτομείο

Ορισμένα πτώματα έχουν μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις του γραφείου τελετών στο Χαλ, στο νεκροτομείο της τοπικής αρχής, δήλωσε η αστυνομία , ενώ έχει δημιουργηθεί απευθείας γραμμή επικοινωνίας για όποιον μπορεί να έχει επηρεαστεί από τα γεγονότα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άνδρας, ηλικίας 46 ετών και μια γυναίκα, ηλικίας 23 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για παρεμπόδιση νόμιμης και αξιοπρεπούς ταφής, απάτη με ψευδή δήλωση και απάτη με κατάχρηση θέσης και παραμένουν υπό αστυνομική επιτήρηση αυτή τη στιγμή».

«Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 34 νεκροί έχουν πλέον μεταφερθεί με σεβασμό από τα γραφεία κηδειών Legacy Funeral Directors που εδρεύουν στην Hessle Road στο νεκροτομείο του Χαλ για να πραγματοποιηθούν οι επίσημες διαδικασίες ταυτοποίησης».

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορές την Τετάρτη 6 Μαρτίου που εξέφραζαν ανησυχία σχετικά με την αποθήκευση και τη διαχείριση των νεκρών σε τρία υποκαταστήματα της Legacy Independent Funeral Directors.

Μεγάλη ανησυχία από πολίτες

Στο πλαίσιο της έρευνας, ομάδες εξειδικευμένων ντετέκτιβ και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της αστυνομίας ερευνούν.

«Μαζί διεξάγουμε εκτεταμένες έρευνες για να κατανοήσουμε πλήρως τις συνθήκες και τις ανησυχίες που εκφράζονται στην αναφορά που μας έγινε. Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία μεταφοράς ενός αριθμού νεκρών από τις εγκαταστάσεις στην Hessle Road στο Hull στο νεκροτομείο της τοπικής αρχής στο Χαλ», δήλωσε η αστυνομία.

Πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη λάβει πολλά τηλεφωνήματα από ανήσυχους πολίτες και θέλω να τους διαβεβαιώσω προσωπικά ότι εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να έρθουμε σε άμεση επαφή με κάθε οικογένεια που μπορεί να έχει επηρεαστεί από τις ανησυχίες που αναφέρθηκαν».

«Πρόκειται για μια πολύ σύνθετη έρευνα, με τις συντετριμμένες οικογένειες να βρίσκονται στο επίκεντρό της, και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι οι εμπλεκόμενες οικογένειες θα παραμείνουν στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε».

«Θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ενημερώσεις όταν και εφόσον είμαστε σε θέση, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τις εν εξελίξει έρευνες και ζητάμε από τον κόσμο να απέχει από τις εικασίες και να δείχνει τον απόλυτο σεβασμό για τις οικογένειες που πενθούν στην κοινότητά μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ