Παρασκευή 21.06.2024

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης και της Δημοτικής Επιτροπής για παράθεση γεύματος σε Ισραηλινούς τουριστικού πράκτορες

Την ώρα που παλαιστινιακές σημαίες υψώνονται σε γήπεδα, δημαρχεία, εκδηλώσεις, συναυλίες και διαδηλώσεις ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του ενάντια στο αιματοκύλισμά του από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, έχοντας μέχρι σήμερα σωπάσει μπροστά στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, επιλέγει τώρα πλευρά και συγκεκριμένα επιλέγει να «τραπεζώσει» 45 τουριστικούς πράκτορες από το  Ισραήλ στα πλαίσια ταξιδιού «εξοικείωσης» τους στη Λέσβο, συμβάλλοντας λέει έτσι στα έξοδα «φιλοξενίας» τους και στην εξοικείωση τους με τον προορισμό.

Η απόφαση αυτή προκαλεί κάθε άνθρωπο που έχει πάρει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που δεν μπορεί να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδας για τις ζωές των κατατρεγμένων.

Αν και ζητήσαμε να παρθεί πίσω η εν λόγω εισήγηση, αυτό δεν έγινε, αλλά αντίθετα η εισήγηση υπερψηφίστηκε από όσους παρίσταντο με δικαίωμα ψήφου. Καλούμε έστω και τώρα τη δημοτική αρχή και τη δημοτική επιτροπή να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Τα φιλειρηνικά αισθήματα του λεσβιακού λαού δεν θα υποχωρήσουν μπροστά στις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτόρων που ως φαίνεται υπηρετεί η δημοτική αρχή, ούτε δέχονται να είναι με την πλευρά του κράτους – δολοφόνου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα που φωνάζουν όλο και περισσότερα στόματα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΥΓ: Θα περιμέναμε από μια «ανεξάρτητη» δημοτική αρχή να μη στηρίξει το κράτος – δολοφόνο με τραπέζωμα των εκπροσώπων του κράτους – σφαγέα, όπως κάνουν -ανάμεσα στα άλλα- τα κόμματα που τελικά την απαρτίζουν…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.