Παρασκευή 22.10.2021

Σε μόλις 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του κοροναϊού ανάμεσα σε παιδιά – Τι συστήνουν οι ειδικοί για τα παιδικά πάρτι

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανησυχεί για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού, καθώς και για το γεγονός ότι η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού

Προειδοποίηση για τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού μεταξύ παιδιών σε συνθήκες συνωστισμού

απηύθυνε η καθηγήτριαΕπιδημιολογίας Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι αρκούν μόλις 15 δευτερόλεπτα για να μεταδοθεί ο ιός από το ένα παιδί στο άλλο, γεγονός που σημαίνει πως τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.

Μιλώντας στον Antenna, η κ.Λινού εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς όταν κρυώσει ο καιρός αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως είπε, υπάρχει ανησυχία γιατί ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός, γιατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού, και την ίδια ώρα πέφτει η θερμοκρασία γεγονός που σημαίνει πως ο κόσμος θα βρίσκεται περισσότερο μέσα στα σπίτια.

Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον κορονοϊό.

Η κ. Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.parapolitika.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ