Τετάρτη 07.06.2023

Σκληρές δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου: Θα διώξω όλους πρόσφυγες όταν θα γίνω πρόεδρος

Παράλληλα, αντέστρεψε τις κατηγορίες ότι συνεργάζεται με το ΡΚΚ και έχει επαφές με την τρομοκρατία

Ο υποψήφιος για την τουρκική προεδρία , Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εμφανίστηκε σκληρότερος στις δηλώσεις του έπειτα από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογώνστην χώρα.

Ειδικότερα, ο ηγέτης της Συμμαχίας των Έξι προχώρησε στην τοποθέτηση ότι θα διώξει όλους τους πρόσφυγες αν γίνει πρόεδρος, ενώ έκανε προσωπική επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος τόνισε ότι θα περίμενε να έχει έναν πιο θαρραλέο αντίπαλο απέναντί του στις εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή κάνει τις παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, αντέστρεψε τις κατηγορίες ότι συνεργάζεται με το ΡΚΚ και έχει επαφές με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι ο Ερντογάν ήταν αυτός που έκατσε στο ίδιο τραπέζι με το ΡΚΚ. Ταυτόχρονα, τον κατηγόρησε ότι οι Γκιουλενιστές ήταν συνομιλητές του το προηγούμενο διάστημα και συνωμοτούσαν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίθεση κατά των προσφύγων

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά των προσφύγων.«Θα διώξω όλους τους πρόσφυγες την επομένη που θα γίνω πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ δεν έκλεψα ποτέ. Θα βγάλω τα μάτια όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα», τόνισε και κάλεσε όσους αγαπούν την πατρίδα να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν.

Τέλος, συνέδεσε την κυβέρνηση με τους βαρόνους ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ:

https://www.parapolitika.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ