Πέμπτη 02.12.2021

Σκόπια: Αποκαλύπτεται τη Δευτέρα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης που έδωσε «φιλί ζωής» στον Ζάεφ

Ο Καστριοτ Ρετζέπι του μικρού κόμματος «BESA» απέτρεψε το μπλοκ της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει τους αναγκαίους 61 βουλευτές, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια ανακοίνωσε για την Δευτέρα ο βουλευτής του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» Καστριότ Ρετζέπι που δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή για πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ κατά τη χθεσινή διαδικασία που στέφθηκε με αποτυχία. Ο ίδιος ζήτησε από την ηγεσία του κόμματός του, με νέα του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, να μην προχωρήσει σε ενέργειες που θα έβλαπταν τις κομματικές δομές και δραστηριότητες.

Ο Ρετζέπι έδωσε ουσιαστικά «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση Ζάεφ, με τη μη παρουσία του την Πέμπτη στη βουλή, αποτρέποντας το μπλοκ της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει τους αναγκαίους 61 βουλευτές, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας. Τη διαδικασία «φρέναρε» και η απουσία όλων των κυβερνητικών βουλευτών, ανάμεσά τους και του προέδρου του σώματος Ταλάτ Τζαφέρι.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθόδους που παραπέμπουν σε υπόκοσμο, κατηγορώντας τον Ζάεφ για «απαγωγή» του Ρετζέπι. «Μόνο οι γρήγορες εκλογές αποτελούν διέξοδο από την κρίση στην οποία ο Ζάεφ σπρώχνει τη χώρα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος SDSM Τζοβαν Μίτρεβσκι, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τις επόμενες μέρες η κυβερνητική πλειοψηφία θα αυξηθεί.

Στο μεταξύ την παραίτησή του από μέλος της κυβέρνησης Ζάεφ ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Δασών και Υδάτων Αρτζιανίτ Χότζα, βουλευτής του αλβανικού κόμματος «BESA» που αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό και προσχώρησε στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ