Δευτέρα 17.06.2024

«Σπίτι μου»: Στεγαστικά δάνεια για νέους με δόση μικρότερη από ενοίκιο -Ποιοι και πότε μπορούν να κάνουν αιτήσεις

Πρόκειται για το σχήμα προσιτών στεγαστικών δανείων που φέρνει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση την Παρασκευή (31/3). Μέσω του προγράμματος, που ξεκινά αύριο Δευτέρα (3/3) το πρωί θα δοθούν 5.000 δάνεια σε νέους και νέα ζευγάρια, ηλικίας 25 έως 39 ετών (τουλάχιστον ο ένας του ζεύγους), προκειμένου να αγοράσουν την πρώτη τους κατοικία.

«Σπίτι μου»: Το επιτόκιο θα είναι μειωμένο κατά 75%

Με την κρατική επιδότηση -όπως επισήμανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του- το κόστος της δόσης του δανείου εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερο από το ενοίκιο που θα έδιναν για το ίδιο σπίτι, καθώς το επιτόκιο θα είναι μειωμένο κατά 75% συγκριτικά με τα εμπορικά. Ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα επιτόκια θα είναι μηδενικά. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι τα 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για διπλασιασμό των κονδυλίων -επομένως και των ωφελούμενων.

«Σπίτι μου»: Τι ακριβώς κερδίζω με τα χαμηλότοκα δάνεια

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πραγματικό επιτόκιο που θα πληρώνουν οι ωφελούμενοι είναι το ¼ του εμπορικού, δηλαδή κατά 75% μειωμένο από τα «κανονικά» επιτόκια.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, «Σπίτι μου» ο κ. Χατζηδάκης παρέθεσε αναλυτικά παραδείγματα για το όφελος που θα έχει ένα ζευγάρι και οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από τα εν λόγω χαμηλότοκα και άτοκα δάνεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ