ΛΕΣΒΟΣ - 19/03/2026 - 1:00 μμ
Στα τρία πρώτα σχολεία το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2026»
Στον Μαθητικό Διαγωνισμό Podcast και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2026» διακρίθηκε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης καθώς κατατάχθηκε ανάμεσα στις τρεις καλύτερες συμμετοχές των μαθητών στην κατηγορία Podcast, οι οποίες και θα βραβευθούν. Η τελική κατάταξη μεταξύ των τριών διακριθέντων συμμετοχών θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2026, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, συγκεντρώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός «Κάν’ το ν’ ακουστεί» διοργανώνεται από το δίκτυο Σχολικού Ραδιοφώνου και Podcasting «European School Radio» τα τελευταία 11 χρόνια με συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και αποτελεί μια σημαντική δράση που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωριστούν με το μέσο του ραδιοφώνου και να το αξιοποιήσουν για να εκφραστούν δημιουργικά.
Το podcast που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου έχει τον τίτλο «Εφιάλτης στο Δρόμο για τις Πανελλήνιες» και πραγματεύεται με ευρηματικό τρόπο την αγωνία και τις προκλήσεις που φέρνει στη ζωή των εφήβων η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
«Η επιτυχία αυτή αποτελεί σημαντική επιβράβευση της προσπάθειας και της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών, αλλά και της καθοδήγησης των εκπαιδευτικών που συντόνισαν και στήριξαν τη συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας την δυναμική παρουσία του σχολείου μας σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις
Επιπλέον το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2026» και στην κατηγορία «Τραγούδι» με την εξαιρετική μουσική δημιουργία των μαθητών μας «Δεν μ’ αγαπάς».
Και τις δύο συμμετοχές του σχολείου μας, αλλά και τις υπόλοιπες μαθητικές δημιουργίες, μπορείτε να τις απολαύσετε αλλά και να τις υποστηρίξετε έμπρακτα στην ξεχωριστή ψηφοφορία των ακροατών που εξελίσσεται διαδικτυακά μέχρι τις 21/4 ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://vote.europeanschoolradio.eu/vote/3. Για να τις εντοπίσετε πιο εύκολα τα στοιχεία τους είναι :
· Podcast: «13449. Εφιάλτης στο δρόμο για τις Πανελλήνιες – 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» και
· Τραγούδι : «13369. Δεν μ’ αγαπάς – 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ»
και για να καταχωρήσετε την προτίμησή σας χρειάζεται απλώς να πατήσετε την «καρδούλα» αφού πρώτα συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του European School Radio (πχ. με Google λογαριασμό)», αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.
πηγή: aeolos tv
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με φόντο τη Λέσβο, ο Λαζαρίδης ζητά άμεσες απαντήσεις από τα κτηνιατρικά εργαστήρια
14.04.2026 - 2:28 μμ

























