Τετάρτη 30.11.2022

Στη γη του ΣΥΡΙΖΑ

Ας φανταστούμε λιγάκι μια ιστορία με γνωστούς  πρωταγωνιστές αλλά σε αντεστραμμένους ρόλους. Τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του Τσίπρα. Λίγο πριν από τις εκλογές και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με τον Τσίπρα να υπερέχει συντριπτικά έναντι του αντιπάλου του και, ενώ η κυβέρνησή του έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, σκάει η υπόθεση της νόμιμης παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και αμέσως απομακρύνει το αριστερό του χέρι π.χ τον Μιχάλη Καλογήρου και τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, αποδέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, οι αποπεμφθέντες εμφανίζονται στην εξεταστική επιτροπή, η ΑΑΔΕ κάνει τις δικές της έρευνες. Ο τύπος γράφει και αποκαλύπτει ανενόχλητος.

Η κυβέρνηση προχωράει σε θεσμικές διορθώσεις ενίσχυσης των φίλτρων λειτουργίας της ΕΥΠ. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας βγαίνει και προαναγγέλλει ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα υπάρξει ρύθμιση για καθολική απαγόρευση των λογισμικών παρακολούθησης.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας στέλνει επίσης τον Δ. Τζανακόπουλο να απαντήσει στην ερευνητική επιτροπή PEGA του ευρωκοινοβουλίου, έχοντας απέναντί  του δυο «αμερόληπτες» ευρωβουλευτίνες – τη Σάσκια Μπρίκμοντ και η Σοφί Ιν’τ Βελντ – , οι οποίες χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό Τσίπρα «παρανοϊκό» και κάνουν επιθετική διαφήμιση σε ρεπορτάζ ελληνικής εφημερίδας που τον εμφανίζει ως εγκέφαλο και ενορχηστρωτή παρακολουθήσεων των υπουργών του.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας βλέπει σε μια εφημερίδα – η οποία όχι απλώς απηχεί τις απόψεις της Ν.Δ αλλά είναι αποδεδειγμένα ο έντυπος οδοστρωτήρας της –ένα «ρεπορτάζ» το οποίο τον κατηγορεί πως έχει στήσει στο Μαξίμου δίκτυο παρακολούθησης και παρακολουθεί το Νίκο Παπά και τη γυναίκα του, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Πάνο Σκουρλέτη και τη γυναίκα του, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, την Εφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση. Ακόμη και τη Ράνια Σβίγκου.

Τι θα έκανε ο πρωθυπουργός Τσίπρας αν είχε να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση;

Τίποτα από αυτά που έκανε και κάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Θα φανάτιζε μέχρι θανάτου τα στελέχη και τους οπαδούς του. Θα έβαζε τα Μέσα που ελέγχει να καταγγέλλουν εκτροπή και απόπειρα πραξικοπήματος με όχημα τον ελεγχόμενο τύπο.

Θα έβγαζε στους δρόμους τις γνωστές «δημοκρατικές» ορδές να ουρλιάζουν για το «παρακράτος της δεξιάς», τα ανίερα συμφέροντα και τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να ρίξουν την εκλεγμένη από τον λαό, κυβέρνηση. Αυτό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση και ο αρχηγός του αν ήταν πρωθυπουργός. Και ας βυθιζόταν η κοινωνία και η χώρα σε έναν διχασμό.

Ευτυχώς, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας βρίσκονται ακόμη σε ανάποδους ρόλους.

Ή μάλλον, ευτυχώς βρίσκονται στους ρόλους που πρέπει…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ