Σάββατο 22.06.2024

Στη Θεσσαλονίκη η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεωργά – Ποιους συναντησε

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων και δραστηριοτήτων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ενώ παρακολούθησε επίσης ενημερωτική ημερίδα των ΕΕΤΑΑ και ΚΕΔΕ.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαΐου στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, η κ. Γεώργα και ο κ. Κυρίζογλου συζήτησαν για πλήθος θεμάτων που απασχολούν τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, αναφορά έγινε στην προοπτική ευδοκίμησης της προσφυγής της Κ.Ε.Δ.Ε. για τα τέλη ταφής, η οποία εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 08-10-2024 και τα αιτήματα των Δήμων για εξολοκλήρου απόδοση του τέλους ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση (που αντικαθιστά τον φόρο διαμονής) στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού και για τη μη παρακράτηση του τέλους παρεπιδημούντων από την ΑΑΔΕ. Περαιτέρω απασχόλησαν διοικητικά ζητήματα και αντηλλάγησαν προβληματισμοί υπηρεσιακού χαρακτήρα.

Νωρίτερα, την Πέμπτη 23 Μαΐου, η Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λήμνου κ. Ευάγγελος Σταματέρης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου κ. Αργυρή Χαβιά παρακολούθησαν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την εκπόνηση των νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων, την οποία διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και η Κ.Ε.Δ.Ε.  Στο πλαίσιο της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν επαφές με αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη άλλων Δήμων.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, η Δήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου είχαν συνάντηση με τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Δήμου Καλαμαριάς κ. Ιωάννη Θεοδώρου, ο οποίος παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Θεοδώρου ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα της Δημάρχου και εντός του μηνός Ιουνίου θα διεξάγει σεμινάριο επιμόρφωσης στο προσωπικό του Δήμου μας. Επίσης, σε συνάντηση που έγινε με στελέχη της εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής,  με την οποία ο Δήμος Λήμνου έχει πολυετή συνεργασία, η Δήμαρχος ενημερώθηκε για εφαρμογές λογισμικού που εφαρμόζει ο Δήμος αλλά και για τις δυνατότητες υιοθέτησης νέων σύγχρονων λογισμικών, που προορίζονται αποκλειστικά για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ημέρα, η Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνίων Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Μαντά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Στην εγκάρδια αυτή συνάντηση με τους συντοπίτες μας που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του Ομίλου στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού “Philoxenia”, καθώς επίσης και δράση που σκοπεύουν να υλοποιήσουν το φετινό καλοκαίρι στη Λήμνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ