ΚΟΣΜΟΣ - 24/04/2021 - 10:00 μμ
Συναγερμός έξω από το Παρίσι: Άνδρας σκότωσε γυναίκα αστυνομικό φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ραμπουγιέ, μια πόλη στην περιοχή Île-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού – Νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες και ο 36χρονος Τυνήσιος δράστης
Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 49χρονης αστυνομικού, έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης Ραμπουγιέ, στην περιοχή Île-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού, πραγματοποίησε ένας άνδρας το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος δράστης, με καταγωγη από την Τυνησία, τραυμάτισε στο λαιμό τη γυναίκα αστυνομικό, η οποία ήταν διοικητικό στέλεχος, ενώ ο ίδιος εξουδετερώθηκε, δεχόμενος δυο σφαίρες από την ασφάλεια του τμήματος.
Η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός επέστρεφε στο γραφείο από το μεσημεριανό της γεύμα, όταν ο δράστης την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε. Οι παριστάμενοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη. Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν πως κι εκείνος υπέκυψε στα τραύματά του.
Στο σημείο έσπευσε και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν για να αξιολογήσουν την κατάσταση.
πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr