Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ξεκινά ευρείας κλίμακας οικονομικός έλεγχος, ο οποίος θα επεκταθεί σε στελέχη και υπαλλήλους πολεοδομιών σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο στους ήδη κατηγορούμενους ή προφυλακισμένους για συμμετοχή στην υπόθεση. Αντίθετα, στο επίκεντρο θα βρεθούν και υπάλληλοι που κατέχουν καίριες θέσεις στις πολεοδομικές υπηρεσίες, με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωμένων εισοδημάτων τους και της πραγματικής περιουσιακής τους κατάστασης.
Οι ελεγκτικές αρχές αναμένεται να εξετάσουν οικονομικά στοιχεία, περιουσιακά δεδομένα και πιθανές ύποπτες συναλλαγές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εντοπιστούν περιπτώσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού και να διαλευκανθεί πλήρως η έκταση του φαινομένου της διαφθοράς στις πολεοδομίες.


























