ΛΕΣΒΟΣ - 14/02/2026 - 10:46 πμ
Συνάντηση ΑΔΕΔΥ Λέσβου με την Αναστασία Σαπουνά
Σήμερα, 13/02/2026, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λέσβου η προγραμματισμένη συνάντηση με την αναπληρώτρια γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Σαπουνά Αναστασία.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών σε υγεία, παιδεία, τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα.
Ειδικότερα, από την πλευρά της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ τέθηκε το ζήτημα του 13ου – 14ου μισθού και των διαρροών που υπάρχουν για την επικείμενη απόφαση του ΣΤΕ και τονίσαμε ότι είναι καθαρά πολιτική επιλογή η επιστροφή του στους δημόσιους υπαλλήλους, αφού υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια που το επιτρέπουν.
Επίσης συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα με το νέο πειθαρχικό, που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα και την αξιολόγηση, χωρίς όμως όλα αυτά να είναι εφικτά με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Τέλος, αναφέρθηκε η συζήτηση που έχει ανοίξει η Κυβέρνηση για την άρση μονιμότητας στο δημόσιο, για την οποία εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη
05.03.2026 - 12:00 μμ
Δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις
03.03.2026 - 7:30 μμ

























