Τρίτη 16.04.2024

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου

Συνάντηση γνωριμίας με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Δρ Παύλο Τριανταφυλλίδη είχε η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο.

Η Δήμαρχος και ο Προϊστάμενος της ΕΦΑ Λέσβου συζήτησαν διεξοδικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Ειδικότερα, αναφορά έγινε στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Πολιόχνης και τα έργα που υλοποιούνται ανά τομείς, καθώς και το εν εξελίξει έργο στον δυτικό τομέα. Αναφορά έγινε, επίσης, στο έργο πλήρους εκσυγχρονισμού των υποδομών του αρχαιολογικού χώρου της Ηφαιστίας, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη ρευματοδότηση, την ύδρευση, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τους χώρους υγιεινής. Σε ό,τι αφορά στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας, ο Δρ Τριανταφυλλίδης ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα της Δημάρχου για τη φιλοξενία θεατρικής παράστασης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Δήμαρχος ενημερώθηκε και για την πορεία του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μύρινας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα μίσθωσης του Χριστοδουλίδειου Μεγάρου από την ΕΦΑ Λέσβου.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για το Κάστρο-Φρούριο της Μύρινας, σε θέματα όπως η ασφάλεια των επισκεπτών, η ανάγκη διαμόρφωσης των διαδρομών στο σύνολό τους και η ελεγχόμενη επισκεψιμότητα, ενώ συζητήθηκε και η ανάδειξη του Προϊστορικού Οικισμού Μύρινας και του περιβάλλοντος αυτού χώρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ