Τετάρτη 19.02.2025

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου με Βατή και Ροδίτη με στόχο την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού

Με την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρασίνου Αφροδίτη Βατή και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλέξανδρο Ροδίτη, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συναντήθηκαν ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Δημητριάδης, την Τρίτη το πρωί. Η συζήτηση αφορούσε σε πρωτοβουλίες και δράσεις του Πο. Συ. Λέσβου αναφορικά με την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και της ποδηλασίας αναψυχής στη Λέσβο, μέσω της πιστοποίησης του Δήμου Δυτ. Λέσβου ως προορισμό φιλικό προς το ποδήλατο και την ποδηλασία, και άλλων ιδιαίτερα καινοτόμων προτάσεων που προετοιμάζει ο Πο. Συ. Λέσβου σχετικές με την μελέτη και υλοποίηση τουριστικών ποδηλατικών διαδρομών στη Λέσβο.

Το πρώτο σκέλος της συζήτησης αφορούσε στον τρόπο μέσω του οποίου ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει την δυνατότητα να πιστοποιηθεί ως προορισμός φιλικός προς το ποδήλατο. Ο Πο. Συ. Λέσβου έχει ήδη έρθει σε επαφή με ιδιωτική εταιρεία η οποία εξειδικεύεται σε αυτού του είδους την πιστοποίηση, και τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους την ολοκληρωμένη τεχνική και οικονομική πρόταση της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει και δράσεις προώθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ως προορισμού φιλικού προς το ποδήλατο, πέρα από την μελέτη πιστοποίησης. Το ενδιαφέρον των αρμόδιων αντιδημάρχων ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς ο δήμος ήδη πληρεί τα υποχρεωτικά κριτήρια για την πιστοποίηση του, αλλά και κάποια από τα προαιρετικά.
Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πο. Συ. Λέσβου ερχόμενος σε επικοινωνία και μελλοντική συνεργασία μέσω της υπογραφής σχετικού μνημονίου με τον οργανισμό “Πόλεις για το Ποδήλατο” και συγκεκριμένα με τον κ. Παπαγεωργίου, ως Development Director του οργανισμού και μέλος του Συμβουλίου του EuroVelo. Η πρωτοβουλία είναι σχετική με την εισήγηση που θα υποβάλλει ο Πο. Συ. Λέσβου στους αρμόδιους φορείς του νησιού, δήμους Δυτ. Λέσβου, Μυτιλήνης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μελέτη και υλοποίηση ποδηλατικών διαδρομών τουρισμού σε όλη την γεωγραφική επικράτεια του νησιού. Ο Πο. Συ. Λέσβου προγραμματίζει να καλέσει σε κοινή παρουσίαση-συζήτηση όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς, για να επικοινωνήσει την τεχνική εισήγηση για το παραπάνω έργο, μέσα στην αμέσως επόμενη χρονική περίοδο.
Στο τέλος της συζήτησης, οι αντιδήμαρχοι ζήτησαν και ενημέρωση για την πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στο δήμο. Ο ποδηλατικός σύλλογος ενημέρωσε πως αυτό είναι εφικτό και για το Δήμο Δυτικής Λέσβου, με την υποβολή πρότασης σε άξονα δράσης σχετικό με την ανάπτυξη της μικροκινητικότητας.

 

πηγή:aeolos tv

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ