Δευτέρα 17.06.2024

Συνάντηση Βέρρου με αξιολογητές της Unesco παρουσία του Νίκου Ζούρου

Με τους αξιολογητές της UNESCO Luis Alcala από την Ισπανία και Emma line Rosado από το Μεξικό που επισκέπτονται τη Λέσβο προκειμένου να επαναξιολογήσουν το νησί ως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO συναντήθηκαν στο Δημαρχείο στην Καλλονή, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ. Τους αξιολογητές συνόδευαν ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθηγητής Νίκος Ζούρος και στελέχη του Μουσείου.

 

Ο κ. Βέρρος υποδεχόμενος τους αξιολογητές αναφέρθηκε στην σταθερή θέση του Δήμου Δυτικής Λέσβου υπέρ του θεσμού των γεωπάρκων καθώς και στην αξία του σε όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Δήμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με το οποίο ο Δήμος πρόσφατα υπέγραψε προγραμματική συμφωνία καθώς και στην παραχώρηση σε αυτό κτηρίων ιδιοκτησίας οτ6υ Δήμου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του.

 

«Η στήριξη της Λέσβου ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO είναι χρέος της αυτοδιοίκησης και σε αυτό ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό» σημείωσε ο κ. Βέρρος. Ο οποίος δεν παρέλειψε να δηλώσει και την εκτίμηση του στο Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθηγητή Νίκο Ζούρο για το έργο που παράγει επί πολλά χρόνια σε όφελος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της φυσικής ιστορίας της δυτικής Λέσβου.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Βέρρος παρέδωσε στον κ. Ζούρο απολιθώματα και σταλακτίτες που πρόσφατα βρέθηκαν σε αποθήκη του Δήμου. Πρόκειται σύμφωνα με μια πρώτη προσέγγιση από τον κ. Ζούρο για απολιθώματα σεκόγιας και βαλανιδιάς.

 

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Βέρρος θα παραστεί τη Δευτέρα το απόγευμα στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Διεθνούς Σεμιναρίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO 2024, με θέμα «UNESCO παγκόσμια γεωπάρκα και βιώσιμη διαχείριση». Ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι στο Μουσείο του ΠΙΟΠ στην Αγία Παρασκευή μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Τμήματος Γεωπάρκων της UNESCO Κρίστοφ Βαντερμπεργκ και τα 16 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ