Παρασκευή 21.06.2024

Συνεδριάζει με 17 θέματα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Παρακαλείσθε, όπως συμμετάσχετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί   στην Καλλονή την 07 Ιουνίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής.

Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 184 του Ν.4635/2019 και τους Ν.4674/2020 και 5056/2023 και ισχύει σήμερα.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εισηγητή Αντιδήμαρχος κ. Ιορδάνου Ιορδάνης

1ο Έγκριση Απολογισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τη χρήση από 1.1.2022 έως 31.12.2022
2ο Έγκριση Απολογισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τη χρήση από 1.1.2023 έως 31.12.2023
3ο Έγκριση 9ης τροποποίησης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024
ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εισηγητή Αντιδήμαρχος κ. Αλάνης Γεώργιος

4ο Mετάθεση της συμβατικής προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ  12/06/2017 ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
5ο Έγκριση 2ης παράτασης εργασιών του έργου: «Κατασκευή αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Καλλονής»
6ο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε   περιοχή με αυξημένη κίνηση επί δημοτικής οδού της τ.κ. Λεπετύμνου
7ο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα λόγω επικινδυνότητας διέλευσης βαρέων οχημάτων επί της δημοτικής οδού (Δ5, Μήθυμνα – Ευθαλού)
8ο Έγκρισης  κυκλοφοριακής μελέτης με τίτλο:  «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοδικής πεζοδρόμησης οικισμού Σκάλας Καλλονής Δήμου Δυτικής Λέσβου.
9ο Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Β.Α. ΛΕΣΒΟΥ»

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΙΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εισηγητές Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κοκκινέλλη Ασανούλα και Αλάνης Γεώργιος (όσον αφορά την παραπομπή του θέματος από την Δημοτική Επιτροπή)

10ο Γνωμοδότηση σχετικά με την ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 15 MW ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΛΕΣΒΟ», στη θέση Βίγλα – Πλάκες – Αετός» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ΠΕ Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Κοκκινέλλη Ασανούλα

11ο Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (γεωτεμάχιο) εμβαδού 500 μ2, εντός δημοτικής έκτασης εμβαδού 773.005 μ2 περίπου στρεμμάτων, στη θέση «Βουνό – Κρήτα», περιοχή «Βίγλα», της Τοπικής Κοινότητας Αργένου,  Δ.Ε. Μήθυμνας
12ο Ακύρωση συμφωνητικού εκμίσθωσης ενός αγρού 70 στρεμμάτων, της Κοινότητας Καλλονής, Δ.Ε. Καλλονή, στη θέση «ΖΙΓΡΕΣ».
13ο «Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου  με το χαρακτηρισμό «Γηροκομείο», (εντός ορίων οικισμού Τοπικής Κοινότητας ΄Αντισσας, ), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
14ο «Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου  με το χαρακτηρισμό «πρώην Σχολείο Ρέμας» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντός ορίων οικισμού Τοπικής Κοινότητας Βατούσας, Δ.Ε. ΄Αντισσας».
15ο «Ανάθεση εκτίμησης περιουσίας ιδιοκτησίας Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης  «Σουβλερού Εμμανουήλ» στον κ. Βαμβουρέλλη Γρηγόριο»
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΣ Α.Ε.

Εισηγητής κος Καυλακώνης Κων/νος

16ο Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε  του έργου με τίτλο:  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 12/01/2021 ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΗΘΥΜΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.
ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εισηγητής Πρόεδρος κ. Δήσσος Παναγιώτης

17ο Έκτακτη Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.