Κυριακή 25.02.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα χρειαστούν δεύτερες και τρίτες εκλογές – Δεν θα αμφισβητήσουμε την εκλογική διαδικασία

«Η χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ αποτελεί μνημείο ασέβειας απέναντι στη νοημοσύνη και την κρίση των πολιτών », τονίζει οΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ανακοίνωσή του.

Έπειτα, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός «ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν αξία. Και ότι δεν θα διστάσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να εκβιάσει την αυτοδυναμία».

Ακόμα, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε «ότι παρά την ψήφιση του πτωχευτικού και την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τη κυβέρνησή του, δεν έχει αλλάξει τίποτα για τους χιλιάδες δανειολήπτες που ζουν ήδη με τον φόβο της απώλειας της περιουσίας τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να κρύψει τον τρόμο του για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται» και ότι «μέσα στον πανικό του από τη διεθνή κατακραυγή για την παραβίαση του κράτους δικαίου, έφτασε στο σημείο να κάνει την αδιανόητη δήλωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία».

«Ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδια Μητσοτάκη»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον «διαβεβαιώνει» ότι «δεν θα χρειαστεί η χώρα να οδηγηθεί σε παρατεταμένη αστάθεια με δεύτερες και τρίτες εκλογές, γιατί ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδιά του, με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας από τις εκλογές της απλής αναλογικής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία»

«Τον διαβεβαιώνουμε, τέλος», προσθέτει η Κουμουνδούρου, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία, όχι γιατί εμπιστεύεται τον ίδιο, αλλά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, που όσο και αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να διαβρώσει».

Άλλωστε, σχολιάζει, «άλλοι είναι αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα το 2015. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει το ίδιο και ο κύριος Μητσοτάκης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ