Κυριακή 25.09.2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πέντε «αυτονόητα» ερωτήματα που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης

Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλης για τις υποκλοπές επιβεβαίωσε την ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη,όπως επιβεβαίωσε και την απόλυτη πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωσή του.

«Αρκέστηκε σε μια γελοία προσπάθεια συμψηφισμών και διάχυσης ευθυνών, πως δήθεν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων είναι κανονικότητα και πάντα συνέβαιναν, για να εισπράξει άμεσες απαντήσεις στα χυδαία ψέματάτου τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο κι από τους ίδιους τους ανθρώπους που επικαλέστηκε. Και φυσικά προσπάθησε να πείσει πως ο ίδιος πήρε από την πρώτη ημέρα την ΕΥΠ στην ευθύνη του, άλλαξε το νόμο για να διορίσει τον εκλεκτό του, αλλά δεν έχει ιδέα ποιους παρακολουθεί. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στη χώρα που να το πιστεύει αυτό», τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έδινε τις εντολές παρακολούθησης, είναι δηλαδή ο εγκέφαλος του «παρακρατικού και καθεστωτικού κυκλώματος».

Κατά την Κουμουνδούρου, ειδικά στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την αμηχανία και το φόβο του, καθώς έκανε μια ομιλία που απευθυνόταν περισσότερο στους βουλευτές και υπουργούς του που βρίσκονται σε «λευκή απεργία», σε μια προσπάθεια να πείσει το εσωκομματικό ακροατήριό του να βγει να τον υπερασπιστεί.

Το βασικό όμως είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα κρίσιμα κι αυτονόητα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας και τα οποία επανάλαβε σύσσωμη η αντιπολίτευση:

  1. «Δεν είπε ποιοι ήταν οι δήθεν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
  2. Δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη τη χρονική περίοδο που ερευνούσε οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα, καθώς και το ξέπλυμά τους με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.
  3. Όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες για παρακολουθήσεις κι άλλων βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων, αλλά τις επιβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας την αποστροφή του νέου διοικητή και υπεραμυνόμενος του δικαιώματος να παρακολουθεί κατά το δοκούν όποιον εκλεγμένο πολιτικό θέλει, με κριτήρια που ορίζει εκείνος και το παρακρατικό κύκλωμα που έχει στήσει.
  4. Δεν είπε κουβέντα σε τρεις τοποθετήσεις του για την ΑΔΑΕ και την πρόσκληση του κ. Τσίπρα να καταργήσει την τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά μετά το αίτημα Κουκάκη στην Ανεξάρτητη Αρχή το 2021, ώστε να μπορούν οι αιρετοί να μάθουν αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση. Είναι απόδειξη ενοχής και φόβου ότι αν κάνει κάτι τέτοιο αυτομάτως θα μάθουν βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, ακόμα και υπουργοί του ενδεχομένως, ότι τους παρακολουθούσε.
  5. Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις διαβολικές συμπτώσεις παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ, αλλά και με το κακόβουλο λογισμικό Predator»

Πηγή :
https://www.cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ