Παρασκευή 22.10.2021

Τα εικαστικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου ξεκινούν την λειτουργία τους!

Η ζωγραφική και οι κατασκευές, αποτελούν πάντα για τα παιδιά μια δραστηριότητα ελκυστική. Δύσκολα θα πουν «όχι» -αν τα ρωτήσουμε- στην ευκαιρία να παίξουν με τα χρώματα, να ανακατέψουν, να βουτήξουν τα χεράκια τους στον πηλό, να κόψουν και να κολλήσουν.

Μαγεύονται όταν βλέπουν υλικά απλά και καθημερινά να μεταμορφώνονται σε φιγούρες και αντικείμενα. Ενθουσιάζονται όταν ανακαλύπτουν τον κόσμο του σχεδίου : όταν το απλό αντικείμενο που βλέπουν μπροστά τους μαθαίνουν να το «μετρούν» και να το μεταφέρουν στο χαρτί, να του δίνουν μορφή και χρώμα.

Η έκφραση μέσα από την τέχνη προσφέρει στα παιδιά ικανοποίηση, τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και τα συναισθήματα τους. Μέσα από την δημιουργικότητα τους ξεφεύγουν ακόμα και από το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα που είναι πιθανό να τα κατακλύζουν.

 

Στο Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, οι μικροί καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες μορφές εικαστικής έκφρασης, να αναπτύξουν την φαντασία τους, να τονώσουν την δημιουργικότητά τους, να γνωρίσουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να μάθουν την χαρά της συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων διδάσκονται τις βασικές αρχές του σχεδίου και του χρώματος, πλαστική- γλυπτική, τρισδιάστατες κατασκευές, ομαδικές εργασίες μεγάλης κλίμακας. Μαθαίνουν να ανακυκλώνουν τα «άχρηστα» υλικά και με αυτά να δημιουργούν μορφές, αντικείμενα. Έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μαθαίνοντας για την τέχνη αλλά και τις τοπικές παραδόσεις, να αντλήσουν έμπνευση μέσα από επισκέψεις στα μουσεία της Λήμνου. Τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται σε ετήσιες εκθέσεις ενώ πολλές φορές συμμετέχουν μέσω των έργων τους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 4:00-6:00μμ. Στον χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, στην λεωφόρο Δημοκρατίας 23.

Για πληροφορίες και εγγραφές τηλέφωνα επικοινωνίας: 2254 401011, 6944 220 288 (Θέκλα Φιλίππου), 693 220 0452 (Μαρία Ζώτου),

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.limnosreport.gr/

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ