Σάββατο 24.10.2026

Ταμειακές μηχανές: Από τον Σεπτέμβριο η σταδιακή διασύνδεση με το TAXIS

Ξεκινά σταδιακά από τη 1η Σεπτεμβρίου η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των στοιχείων λιανικής πώλησης.

Οι αποδείξεις που θα εκδίδονται μέσω ταμειακών μηχανών θα διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXIS.

Οι επιχειρήσεις διασυνδέονται με βάση το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

– από 01/09/2021 αυτές που βάσει ΚΑΔ, δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019, είχαν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 Euro,

– από 01/10/2021 αυτές που βάσει ΚΑΔ, δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019, είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 100.000 Euro και

– από 01/11/2021 οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Στην ίδια ημερομηνία εντάσσονται και οι επιχειρήσεις που είτε είναι υπόχρεες σε χρήση ταμειακής μηχανής (Φ.Η.Μ) , είτε χρησιμοποιούν προαιρετικά Φ.Η.Μ. και έχουν κάνει έναρξη εργασιών από 01/01/2020 έως και την 01/09/2021, καθώς και οι επιχειρήσεις που το φορολογικό έτος τους λήγει σε διαφορετική ημερομηνία της 31/12.

Σύμφωνα με την απόφαση τα δεδομένα που διαβιβάζονται, ανά στοιχείο λιανικής πώλησης που εκδίδεται είναι τα εξής:

α) Α.Φ.Μ. του εκδότη

β) Είδος Παραστατικού λιανικής πώλησης

γ) Αύξων αριθμός του στοιχείου λιανικής πώλησης

δ) Ημερομηνία και ώρα έκδοσης

ε) Συντελεστής ΦΠΑ

στ) Συνολική αξία παραστατικού.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.newmoney.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2:00 μμ

Σε εργασίες επισκευής και αντικατάστασης παγκακιών στο λιμάνι και σε άλλα σημεία της Παναγιούδας, καθώς και στην επισκευή μικρών καλαθιών απορριμμάτων, προχώρησαν εθελοντές σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον πρόεδρο του χωριού. Η δράση πραγματοποιήθηκε με προσωπική εργασία, εθελοντική προσφορά και ίδια μέσα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Μυτιλήνης ή διάθεση δημοτικού προσωπικού. Ανακαλύψτε και άλλα Τοπικές ειδήσεις Λέσβου Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Διαδικτυακή τηλεόραση Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της εικόνας του οικισμού και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Η Κοινότητα Παναγιούδας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, διαθέτοντας τον χρόνο και την προσωπική τους εργασία για τη βελτίωση του χωριού.