Σάββατο 04.02.2023

Τέλος της πίστας του χαζο-διχασμού

Η εικόνα των δεκάδων ανθρώπων που στήθηκαν στην ουρά προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο δεν ήταν απολύτως αναμενόμενη.

Ομολογουμένως, έσπευσαν λίγο περισσότεροι από τους λιγοστούς, που φέρουν με τιμή και καμάρι την ταμπέλα του φιλοβασιλικού. Αλλά ούτε πολιτικός σεισμός συνέβη, ούτε του μέγα λαού, η φωνή υπέρ της Βασιλείας ακούστηκε.

Οι πολιτικές παρουσίες από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαφώς λιγότερες απ’ όσες είχαν προεξοφληθεί και τελικά, άνευ επίδικου για την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, για μια κηδεία με σεβασμό στο νεκρό, στο πολίτευμα και ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό στην ανάγκη να αποτραπεί ένας χαζο-διχασμός που κάνει όσους φωνάζουν, να νομίζουν ότι είναι οι περισσότεροι.

Αν πάλι, μια χούφτα φιλοβασιλικοί το κρατήσουν γινάτι στο Μητσοτάκη επειδή απέτρεψε στα «ζόμπι» των άκρων να τσακώνονται στην Αθήνα κρατώντας οι μεν την  κορώνα – γιογό και οι δε τη φωτό του βασιλιά, υποθέτω πως η Ν.Δ θα μπορέσει να πορευτεί και για επόμενα 50 χρόνια με αυτό το… τραύμα!

Ομοίως και στην περίπτωση που ορισμένοι, εξαιρετικά ευαίσθητοι και  προοδευτικοί κεντρώοι, συναρτήσουν την ψήφο τους με το γεγονός ότι στη Μητρόπολη βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος προκειμένου να τιμηθούν στοιχειωδώς οι υψηλοί προσκεκλημένοι που ούτε έκπτωτοι ήταν, ούτε επικίνδυνοι!

Οι ριζοσπάστες βασιλοκλάστες αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν την κηδεία του ιδιώτη Κωνσταντίνου από τη ζώνη της πολιτικής αμηχανίας και του καιροσκοπισμού.

Δεν μπορούσαν, βλέπετε «κράξουν» ως φιλοβασιλικούς, ούτε το πλήθος που συγκεντρώθηκε, αλλά ούτε και ανθρώπους που στήριξαν προσωπικά τον κ. Τσίπρα και που βρέθηκαν γύρω από το φέρετρο με την ελληνική σημαία, αποτίοντας τιμή στον ιδιώτη νεκρό.

Επειδή δε, αντελήφθησαν επακριβώς πόσο χρήσιμη εκλογικά μπορεί να φανεί στη Ν.Δ, ειδικά η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εξόδιο ακολουθία του τέως, ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ανακοίνωσή του, την αποσιώπησε. Σε βαθμό σκανδαλώδη σε σχέση με το μένος που τους προκαλεί!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ