Παρασκευή 24.05.2024

Θ. Μπαβέας: 24-3-2006 Επαρχείο Λήμνου | Ιστορία να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Πίσω στο χρόνο και στις μάχες που δόθηκαν για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για το νησί της Λήμνου, μας μεταφέρει ο κ. Θεόδωρος Μπαβέας, ο οποίος είχε διατελέσει την περίοδο εκείνη Έπαρχος Λήμνου, μέσα από ένα δελτίο τύπου που είχε σταλεί στις 24 Μαρτίου 2006.

Το δελτίο τύπου ανέφερε:

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχιακού Συμβουλίου Λήμνου παρουσία του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του Επάρχου Λήμνου Θεόδωρου Μπαβέα, των Αντινοµαρχών Λέσβου κ. Σάραγκα, κα Στεφανιδάκη, κ. Καλλονιάτη, των Επαρχιακών Συμβούλων Λήμνου, των Δημάρχων Λήµνου, αρκετών φορέων και εκπροσώπων των κοµµάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ευρεία σύσκεψη µε θέµα τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων µας, που αφορούν την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Επαρχίας µας. 

Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και μετά από έντονη διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων αποτελούμενη από τον Έπαρχο και τους Δημάρχους Λήμνου, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης της 25 ης Μαρτίου, να αναρτηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων πανό µε διεκδικητικό µήνυµα, μπροστά από το οποίο θα βρίσκονται ο Νομάρχης, ο Έπαρχος, οι Αντινομάρχες Λέσβου, οι Επαρχιακοί Σύµβουλοι Λήμνου, ο Δήμαρχος Μύρινας και το Δημοτικό Συμβούλιο Μύρινας .

Να γίνει Παλληµνιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2006 µε απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Λιμάνι της Μύρινας.

Ο Νοµάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής µετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

» Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου πέρα από τον Εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα θα είναι και ημέρα ανάδειξης του ακτοπλοϊκού και γενικότερα του συγκοινωνιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ακριτική Λήμνος. Με συντονισμένες και κλιµακούµενες διαμαρτυρίες θα στείλουμε σαφές και βροντερό µήνυµα στην Κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί πάγια οριστική και δίκαιη λύση που να διασφαλίζει την άνετη και τακτική μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων από και προς τη Λήμνο. Στον αγώνα αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Επαρχείο Λήμνου μαζί µε τους τοπικούς φορείς και όλο το Λημνιακό λαό, συμπαρίστανται και πρωταγωνιστούν».

 Ο Έπαρχος Λήμνου Θεόδωρος Μπαβέας δήλωσε τα παρακάτω:

 «Ως Έπαρχος καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Επειδή υπάρχει αβεβαιότητα και περιµένουµε την έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα 3 δρομολόγια από Λαύριο το χειμώνα και ένα από την Κύμη και 4 το καλοκαίρι, που τηλεφωνικώς µε ενημέρωσαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καλώ όλους τους κατοίκους του νησιού µας να συµµετέχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε απέναντι στην οποιαδήποτε κυβερνητική αδιαφορία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ