Δευτέρα 14.06.2021

Θ. Λούκας: «Ανθρώπους που δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα σύλλογο πώς να τους εμπιστευτείς τις ψυχές ενός νησιού»

Λάβρος παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή του FM100 «Έχουμε Θέμα» ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία ακυρώνει τις εκλογές της 31ης Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Λούκας αφού έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα των τελευταίων μηνών, σε ότι αφορά τις εξελίξεις μετά τις παραιτήσεις γιατρών και την δική του παύση από την Προεδρία του ΔΣ, αναφέρθηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που ο ίδιος κατέθεσε παραμονή της εκλογικής διαδικασίας την 31η Ιανουαρίου, ζητώντας την απομάκρυνση του προσωρινού Πρόεδρου κ. Μαρινάκη και της Γραμματέως κ. Πετρίδου, υπόθεση που εκδικάστηκε τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Παράλληλα σχολιάζοντας την μη γνωστοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο σε όσους έχουν έννομο συμφέρων, με την οποία από 24 Απριλίου ακυρώνεται η εν λόγω εκλογική διαδικασία, μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Αν απέκρυψαν σκόπιμα την απόφαση, τότε μιλάμε για μεγάλο ατόπημα, αφού θεωρείται απόκρυψη στοιχείων από το δικαστήριο. Άνθρωποι οι οποίοι υποχρεούνται να διοικήσουν ένα τόσο ολιγομελή σύλλογο, όπως ο Ιατρικός, κάνουν ένα τόσο τρανταχτό λάθος. Πώς να τους εμπιστευτώ σε υψηλότερες θέσεις και να πάρουν την τύχη 17.000 ανθρώπων στα χέρια τους;

Αν δεν το γνώριζαν, τότε τους κατηγορώ για αδιαφορία και πλημμελή άσκηση καθηκόντων..».

Ενώ λίγο αργότερα σημείωσε: «Ας μην ξεχνάμε τους αγώνες του Ιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Καταφέραμε να γίνονται πλέον προσλήψεις μόνιμων επιμελητών Α’. Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε συγκεκριμένες, προτάσεις, όραμα και σκοπό, το καλό του κοινωνικού συνόλου. Χαίρομαι που βλέπω ακόμα τις αφίσες του Ιατρικού Συλλόγου επί θητείας μας, χαίρομαι που ακόμα έρχονται στο νοσοκομείο μας πράγματα από τον έρανο που είχε κάνει ο λαός της Λήμνου. Χαίρομαι με όλα αυτά και θέλω να ξανασυμβούν».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο FM100, επικοινώνησε και με τον προσωρινό Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μαρινάκη, ζητώντας του να τοποθετηθεί ραδιοφωνικά επί του θέματος, αρνήθηκε, έκανε όμως την εξής δήλωση: «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τη σχετική απόφαση».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ