Τρίτη 15.06.2021

Θέμα παράτασης της θητείας των διοικητικών συμβουλίων σωματείων και άλλων φορέων

top
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι στα διοικητικά των Ομοσπονδιών και συλλόγων μας.
Επανέρχομαι και πάλι για το θέμα της θητείας των διοικητικών συμβουλίων σωματείων και οργανισμών που όπως ξέρουμε όλοι, μέχρι τα τέλη Ιουνίου ισχύει η παράταση της (για όσα έχουν υπερβεί τον καταστατικό χρόνο τους) λόγω της πανδημικής κρίσης.
Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει μετά το τέλος και αυτής της παράτασης, διότι οφείλουμε, όπως μας ενημέρωσε και επίσημα η Περιφέρεια Αττικής (το αρμόδιο τμήμα) να προκηρύξουμε εκλογές (όσοι φορείς έχει λήξει η θητεία τους ή λήγει, όπως εμάς τον Ιούνιο-Ιούλιο) σύμφωνα με τις προθεσμίες των καταστατικών μας, ειδάλλως εάν δεν το κάνουμε για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να πάμε στο Πρωτοδικείο, για τον ορισμό Προσωρινής Διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα αρμόδια υπουργεία τέθηκε το θέμα της παράτασης της θητείας λόγω της COVID αλλά και της αδυναμίας να προχωρήσουν διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και εκλογών μέσα στο καλοκαίρι.
Το πρόβλημα το έχει θέσει και η Ένωση Συντακτών, καθώς η θητεία του Δ.Σ. λήγει σε λίγες ημέρες, εντός Μαΐου, αλλά και το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ υπάρχει συζήτηση να μεταφερθούν όλες οι διαδικασίες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση στη θητεία των συλλογικών οργάνων με τροπολογία σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή.
Παράταση έχει δοθεί ήδη στα διοικητικά όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Παρακαλώ να δούμε συντονισμένα και αυτήν την υπόθεση για να πράξουμε αναλόγων όλοι μας (Ομοσπονδίες και σωματεία).
Να απευθυνθούμε εκ νέου, στα αρμόδια υπουργεία, για τις απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν, καθώς ο χρόνος στενεύει και τα περιθώρια είναι μικρά….
(Εμείς ως Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής -ΟΛΣΑ, έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε Γ.Σ. και εκλογές τον Ιούνιο σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που περιμένουμε να εξειδικευθούν και για τις δικές μας περιπτώσεις, αλλά θα προσαρμοστούμε σε πιθανή παράταση για μεταφορά τους, τον Σεπτέμβριο. Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε τα σωματεία – μέλη μας, αλλά και γενικότερα, όπως είχαμε κάνει για μια σειρά ζητημάτων, όπως με τους Πραγματικούς Δικαιούχους, θέμα για το οποίο ακόμα μας καλούν εκπρόσωποι φορέων από το νησί μας αλλά και από πολλές περιοχές της χώρας).
Καλή αντάμωση…
Νεκτάριος Βακάλης
πρόεδρος ΟΛΣΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ