Τρίτη 25.01.2022

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πώς θα γίνουν επενδύσεις 40-45 δισ. ευρώ μέχρι το 2026

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του σχεδιασμού για το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης υπογραμμίζει την ανάγκη να δεχθεί η Κομισιόν την εισήγηση για τα δάνεια 13 δισ. ευρώ από το πακέτο των 32 δισ. που συνολικά -μαζί με επιχορηγήσεις 19 δισ.- αναλογούν στη χώρα μας

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες για το παρόν και το μέλλον της κρίσης στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης Θεόδωρος Σκυλακάκης, με συνέντευξή του στο «business stories».

Παρά το σοκ που προκάλεσε πανευρωπαϊκά το μπλόκο των Βρυξελλών στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης απαντά πως το Ελληνικό περνάει τον πήχη και στην επόμενη φάση των προτάσεων. Προβλέπει επενδύσεις 40-45 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία και την ανάγκη να δεχθεί η Κομισιόν την εισήγηση για τα δάνεια 13 δισ. από το πακέτο των 32 δισ. που συνολικά (μαζί με επιχορηγήσεις 19 δισ.) αναλογούν στη χώρα μας.

Επίσης, παρουσιάζει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην οικονομία το 2021, αφήνει περιθώριο να υπάρξει επιλεκτικό «κούρεμα αλά καρτ» στα χρέη επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, φτάνει να το έχουν δικαιολογημένα ανάγκη, αλλά ζητά και υπευθυνότητα από όλους. Εκφράζει παράλληλα τις ανησυχίες του και εξηγεί γιατί το δημοσιονομικό κόστος της πανδημίας θα είναι μικρότερο από εκείνο του 2015 με το 3ο μνημόνιο.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ