Δευτέρα 20.03.2023

Θεσσαλονίκη: Ανατριχιαστικές καταθέσεις για τον 48χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

Η μητέρα ενός από τα παιδιά που κατήγγειλαν την κακοποίηση στα 6 της χρόνια ανέφερε ότι «άρχιζε να την φιλάει στο στόμα, να της πιάνει το στήθος και της έλεγε να τον αγγίζει στα γεννητικά όργανα» – «Δηλώνω αθώος», επιμένει ο ίδιος

Αθώος δήλωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος πολύτεκνος πατέρας ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, φίλες της κόρης του, όταν αυτές επισκέπτονταν το σπίτι του.

Ο ίδιος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

«Δηλώνω αθώος. Κατηγορούμαι άδικα και δεν έχω κάνει καμία από τις αποτρόπαιες πράξεις που μου αποδίδονται», ανέφερε καθώς στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αναβιώνει η υπόθεση.

Συγκλονιζουν οι καταθέσεις

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν όσα κατέθεσαν οι μητέρες των ανηλίκων κοριτσιών. «Η κόρη μου πήγαινε στο σπίτι του κατηγορούμενου από 6 ετών και καθόταν περίπου δύο ώρες κάθε φορά. Ήταν φίλες με την κόρη του. Όταν μου είπε τι είχε γίνει άρχισε να τρέμει ολόκληρη και να μου λέει ότι με πείραζε ο μπαμπάς της «Μ». ”Με πείραζε, με άγγιζε σε όλο το σώμα” μου είπε και το παιδί δεν αισθανόταν καλά. Της είχα πει να μην αφήνει κανέναν να την αγγίζει στο σώμα και στο εσώρουχο. Τρελάθηκα και προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμη», κατέθεσε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μητέρα, η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος φέρεται να παρενόχλησε την κόρη της ήταν στα 6 της χρόνια. «Ήταν στο σπίτι του και έβρεξε τα ρούχα της καταλαθος με νερό. Η φίλη της, της είπε να πάει στον πάνω όροφο που είναι ο μπαμπάς της για να της δώσει ρούχα. Αντί να αλλάξει, πήρε το πιστολάκι και άρχισε να την στεγνώνει στο μέρος που βράχηκε. Μετά την έπιανε με τα χέρια του σε όλο το σώμα της. Τις επόμενες φορές, όταν η κόρη μου πήγαινε τουαλέτα, άρχιζε πάλι να την φιλάει στο στόμα, να της πιάνει το στήθος και της έλεγε να τον αγγίζει στα γεννητικά όργανα», ανέφερε η μητέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, όλο αυτό κράτησε πέντε χρόνια ενώ το παιδί σήμερα πηγαίνει στη έκτη Δημοτικού.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο μητέρα αλλού κοριτσιού, η κόρη της πήγαινε στο σπίτι του κατηγορούμενου για να παίξει με την φίλη της από τα 8 της χρόνια. Η ίδια πληροφορήθηκε από την πρώτη μητέρα για το τι είχε συμβεί στο άλλο παιδί και ρώτησε την κόρη της αν έχει βιώσει ανάλογα περιστατικά. Αν και στην αρχή δεν είπε κάτι, αργά το βράδυ το παραδέχτηκε, όπως είπε η μητέρα.

«Είναι αλήθεια αυτό και τα έκανε και σε εμένα. Με έχει αγγίξει στο στήθος, στα γενετικά όργανα και με φιλούσε στο στόμα. Κατέβασε το εσώρουχο μου και με φιλούσε στο στόμα. Προσπαθούσα να το αποφύγω και του έλεγα “πάμε έξω να παίξουμε”, ενώ η κόρη του ήταν στην τουαλέτα. Κατέβασε και ο ίδιος το παντελόνι του και την ακουμπούσε με τα γεννητικά του όργανα. Έγινε δύο – τρεις φορές», ανέφερε, περιγράφοντας προς την έδρα όσα της είπε η κόρη της.

Η ποινική δίωξη κινήθηκε με την έγκληση που υπέβαλε μητέρα ανήλικης στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε με την οικογένεια του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις ανήλικες επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου, από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του. Τα τρία κορίτσια (γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του ενώ το τέταρτο κορίτσι (γεννημένο το 2006) ήταν φίλη του ενός γιού του και συμμαθήτρια του άλλου γιού του.

Τα κορίτσια πήγαιναν στο σπίτι για να κάνουν παρέα με τους συνομήλικους φίλους, εν γνώσει των γονιών τους που πίστευαν ότι ήταν ασφαλή και δεν κινδύνευαν, αλλά ο κατηγορούμενος φέρεται πως τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ