Κυριακή 19.05.2024

Θλιβερός απολογισμός: Έξι ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά το Πάσχα

Στον θλιβερό απολογισμό για το Πάσχα του 2024 έχουν καταγραφεί έξι ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κατά τους εορτασμούς της Ανάστασης χτες Μεγάλο Σάββατο, έξι άτομα υπέστησαν τραυματισμούς που οδήγησαν σε ακρωτηριασμούς, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν πάνω από 1.400 κροτίδες. Πέντε περιπτώσεις ακρωτηριασμών από βεγγαλικά συνέβησαν στην Αττική και ένας στα Χανιά.

Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η περίπτωση του 14χρονου στα Χανιά, όπου στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προσχωρήσουν σε ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην Αθήνα, αντίστοιχα σημειώθηκαν πέντε περιστατικά που οδήγησαν σε ακρωτηριασμούς με πιο σοβαρό εκείνο στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση. Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, συνελήφθη ένας 49χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες.

Στην ίδια περιοχή, στην οδό Πάρνηθος, συνελήφθησαν επίσης δύο 21χρονοι για “κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών”” και για να ναρκωτικά μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη τη χώρα από τα μέσα Απριλίου μέχρι και σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε αναρτήσει και σχετικό βίντεο, για τους κινδύνους από βεγγαλικά και κροτίδες.

πηγή: capital

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ