Παρασκευή 24.05.2024

Θύελλα αντιδράσεων για τη μαύρη Κλεοπάτρα -Χρήστες καλούν το Netflix να μην προβάλει το ντοκιμαντέρ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυκλοφορία ενός τρέιλερ του Netflix που απεικονίζει την Κλεοπάτρα μαύρη.

Ο γίγαντας του streaming έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου. Παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις, αλλά και το γεγονός ότι η Κλεοπάτρα ήταν ελληνικής καταγωγής, το Netflix επέλεξε μια μαύρη ηθοποιό να την υποδυθεί.

Μάλιστα στο τρέιλερ εμφανίζονται ορισμένα πρόσωπα, χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά τους, που υποστηρίζουν ότι η Κλεοπάτρα «θα μπορούσε να έχει καταγωγή από την Αίγυπτο». Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μεταφέρει τα λόγια της γιαγιάς της: «δεν με ενδιαφέρει τι σου λένε στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη».

Στα σχόλια στο YouΤube χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους και Αιγύπτιοι- επικρίνουν το Neftlix ότι προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία. Ορισμένοι από αυτούς υπογραμμίζουν ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα έχει μια τρομερή ιστορία που αξίζει να προβληθεί και δεν χρειάζεται η πλατφόρμα να δείχνει ανακρίβειες.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από χρήστες που ζητούν από το Netflix να μην προβάλει το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ