Σάββατο 02.12.2023

Τι είναι αυτή η παράξενη συσκευή που μπαίνει σε όσους παρκάρουν παράνομα –Ποιος ο ρόλος της

Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει χρονόμετρο και GPS που επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές να αυξήσουν το πρόστιμο για κάθε μέρα που παραμένει το αυτοκίνητο παράνομα σταθμευμένο.

Σε πολλές χώρες, το παρκάρισμα εκτός των γραμμών/ορίων ενός χώρου στάθμευσης πιθανότατα δεν θα σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που βρίσκεστε στην Κίνα, θα πρέπει να έχετε τεταμένη την προσοχή σας, μιας και οι αρχές άρχισαν να «κολλάνε» μεγάλες βεντούζες στα παράνομα σταθμευμένα, σε μια προσπάθεια να ντροπιάσουν τους ιδιοκτήτες και κατοίκους της περιοχής που δεν παρκάρουν σωστά.

Chinese Parking 2

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, δεν γνωρίζουμε πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η προσέγγιση των Αρχών της Κίνας. Βλέπετε, η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα με σχεδόν δύο ντουζίνες επαρχίες και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι περισσότερες έχουν διαφοροποιημένους νόμους για την στάθμευση των αυτοκινήτων.

Chinese Parking 3

Ωστόσο, σε μια από αυτές, οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, προσαρτώντας μια μεγάλη βεντούζα από την πλευρά του οδηγού.

Chinese Parking 4

Η μεγάλη βεντούζα τοποθετείται στην πόρτα του αυτοκινήτου που έχει παρκάρει με λανθασμένο τρόπο και παράλληλα διαθέτει ένα ειδικό κορδόνι που τυλίγεται γύρω από τον καθρέφτη, προφανώς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πέσει στο δρόμο εάν η βεντούζα χάσει την επαφή της με την μεταλλική επιφάνεια.

Chinese Parking 5

Μέσα στην συσκευή/βεντούζα βρίσκεται ένα χρονόμετρο και ένα σύστημα GPS, και ο ιδιοκτήτης του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου μπορεί να το αφαιρέσει μόνο αφού πληρώσει το πρόστιμο για το λάθος του. Ο χρονοδιακόπτης που διαθέτει ο μηχανισμός, χρησιμοποιείται για να μετράει τις μέρες που έχει συνδεθεί στο αυτοκίνητο, με το πρόστιμο να αυξάνεται ανάλογα. Το GPS υπάρχει στο σύστημα για να παρακολουθήσουν τον παραβάτη οδηγό οι Αρχές, σε περίπτωση που δεν πληρώσει το πρόστιμο.

Chinese Parking 6

Είναι κατανοητό ότι η έννοια της τοποθέτησης της βεντούζας είναι να βρεθεί σε αμηχανία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και όχι απλά να πληρώσει το πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ