Κυριακή 28.11.2021

Τι περιμένει η κυβέρνηση για να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών;

Έχουν περάσει αιώνες από την εποχή (1233) που ο Πάπας Γρηγόριος ο Θ΄ διέταξε να σφαχτούν οι γάτες γιατί αντιπροσώπευαν τον σατανά, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν τα ποντίκια και να μεταφέρουν την πανώλη που αποδεκάτισε μυριάδες. Το ίδιο και από την εποχή (1349) που έκαιγαν Εβραίους στη Βασιλεία της Ελβετίας ως υπεύθυνους για την πανδημία πανώλης. Ωστόσο, δεν πέρασαν οι εποχές για όλους.

Αποκαλυπτική ήταν η έρευνα της Metron Analysis για τη ΔιαΝΕΟσις, από την οποία προκύπτει ότι είναι μεν ανομοιογενές το σύνολο των αρνητών, αλλά δεν απαλλάσσει κανέναν αφού επιμένει στην άρνηση. Εντάξει, οι ακραίοι που φοβούνται ότι θα αλλοιώσει το DNA τους μπορεί να είναι μόνο 3,8%. Όσοι φοβούνται ότι ο Μπιλ Γκέιτς θα τους βάλει τσιπάκι (αφού τόσο ενδιαφέρεται για την προσωπικότητά τους) μόνο 1,2%. Και το 1,1% ότι δεν υπάρχει ιός. Όντως λίγοι.

Όμως παράλληλα όμως υπάρχει και ένα 8,9% που θεωρεί ότι η νόσος είναι ήπια (γι’ αυτό προφανώς γίνεται του Αγίου Βαρθολομαίου στα νοσοκομεία). Ένα 57% που φοβάται ότι το εμβόλιο μπορεί να μην είναι ασφαλές (ενώ ο κόβιντ είναι ασφαλέστερος) και μπορεί να έχει παρενέργειες (όταν έχουν ξεπεράσει τα 3,5 δις οι εμβολιασμένοι στον πλανήτη).

Ακόμη υπάρχει και ένα 24,6% που πιστεύει ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό (λοιμωξιολόγοι ολκής και αυτοί). Φυσικά δεν λείπουν και οι χαλαροί που πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν ή ότι δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (αποφάσισαν μόνοι).

Οι τελευταίες κατηγορίες αντιμετωπίστηκαν με κατανόηση από του δημοσιολογούντες, ότι δεν είναι ψέκια όπως αυτοί που μιλάνε για DNA, τσιπάκια και ανυπαρξία του ιού. Όμως στην τελική είναι το ίδιο επικίνδυνοι: Παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες για πολλοστή φορά, ότι δεν θα υπάρξει νέο λοκντάουν, η κοινωνία και η οικονομία δεν θα κλείσουν. Φυσικά και το έχει αποφασίσει, αλλά άλλαι μεν βουλαί Πρωθυπουργών, άλλα η πανδημία κελεύει.

Είχαμε αναρωτηθεί προ ημερών που είχε ξανακάνει την ίδια δήλωση, αν θα μπορέσει να το αποφύγει. Δυστυχώς, γι’ αυτόν και την κυβέρνησή του βρέθηκε σε έκτακτες συνθήκες. Και οι συνθήκες δεν επιλέγονται. Προκύπτουν, και η αξία των κυβερνήσεων έγκειται στην αντιμετώπισή τους.

Χθες είχαμε νέο μαύρο ρεκόρ με 8.613 κρούσματα, 486 διασωληνωμένους και 46 θανάτους. Το ιικό φορτίο στα λύματα αυξάνεται σε εννέα περιοχές της χώρας, με δραματικές κορυφώσεις σε Ρέθυμνο (207% πάνω), Ιωάννινα (184%) και Ηράκλειο (151%).

Οι ειδικοί, και όχι μόνοι Έλληνες (π.χ. το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης και του ερευνητή sandbird), κάνουν λόγο για μαύρο Δεκέμβρη, με τους νεκρούς να περνούν τους 100 την ημέρα. Και φυσικά η κυβέρνηση θα το υποστεί, φταίει – δεν φταίει. Ο τελικός λογαριασμός θα εγγραφεί στο βιογραφικό της.

Η περίφημη πειθώς στους ανεμβολίαστους έχει εκπνεύσει το ζην. Το 41% των ανεμβολίαστων στην προαναφερθείσα έρευνα (αντιστοιχεί σε 800 χιλιάδες πολίτες), δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Έχουν δει τον πλανήτη να κλείνει, έχουν ακούσει πονεμένες ιστορίες ανθρώπων που νόσησαν, έχουν δει τηλεοπτικά πλάνα από ανοιχτούς μαζικούς τάφους που περιμένουν τους νεκρούς να θαφτούν έρημοι χωρίς την παρουσία των δικών τους. Έχουν δει στρατιωτικά καμιόνια να μεταφέρουν νεκρούς, έχουν δει τη δυστυχία στους διαδρόμους φισκαρισμένων νοσοκομείων, έχουν δει τόσα και τόσα δραματικά. Παράλληλα έχουν δει φίλους, συγγενείς, συναδέλφους να εμβολιάζονται και να μην παθαίνουν τίποτα. Αλλά αυτοί εκεί. Επιμένουν στην άρνηση. Μερικοί το θεωρούν και λεβεντιά.

Εξ αυτού επιδεικνύουν μέγιστη αφέλεια, κοροϊδεύουν ή τζογάρουν πολιτικά, όσοι ακόμη επιμένουν για πειθώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων (ενδεικτικά τα ονόματα) θεωρούν ότι είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ειδικών επαγγελματικών τάξεων, όπως υγειονομικοί, δάσκαλοι, πυροσβέστες κ.α. – μόνο η υποχρέωση ολόκληρου του πληθυσμού θα ήταν αντισυνταγματική ( Μανιτάκης) .

Επίσης, ο καθένας είναι ιδιοκτήτης του εαυτού του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος που κάμπτεται αυτή η εξουσία του ανθρώπου. Αποτελεί λόγο απόλυσης ή περικοπής μισθού η εμμονική άρνηση μάσκας και εμβολιασμού (Παραράς)

H υποχρέωση εμβολιασμού είναι νόμιμη. Το κράτος έχει τη συνταγματική υποχρέωση να μεριμνά για την υγεία των πολιτών (Αλιβιζάτος). Άλλωστε έχει προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει συμβατό με τις επιταγές του Συντάγματος τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (Τσιλιώτης).

Παράλληλα υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσεται και το 74% των Ελλήνων, ενώ από τα κόμματα, στην επέκταση της υποχρεωτικότητας συμφωνεί το ΚΙΝΑΛ.

Τι περιμένει η κυβέρνηση για να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα για να επεκτείνει τον εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες; Ούτως ή άλλως, όποιο μέτρο και να πάρει στα χέρια της θα σκάσει. Ας διαλέξει τον προσφορότερο τρόπο και χρόνο.

ΥΓ: Άρεσε σε κάποιους η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Εκεί είναι άλλος κόσμος, σχεδόν άλλος πλανήτης, και βέβαια με άλλες οικονομικές δυνατότητες.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ