Τρίτη 15.06.2021

Τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας με την αντίστοιχη του Κοινοβουλίου της Εσθονίας. Εκπροσώπηση της Βουλής από τον Χαράλαμπο Αθανασίου

top

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης με την ομόλογό του, Πρόεδρο της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας του Εσθονικού Κοινοβουλίου, κυρία Annely Akkermann, με αφορμή την επέτειο των 99 χρόνων από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Εσθονίας από τη χώρα μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ταλίν, κ. Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο Πρέσβης της Εσθονίας στην Αθήνα, κ. Priit Pallum, και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.
They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:
the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament
you should not adapt, alter or manipulate any of the images
you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context
you should not authorise others to re-use the images
if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited
photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou
Athens-Greece

Κατά τις εργασίες της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν:

-Οι ήδη υπάρχοντες στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Εσθονίας, δύο χωρών εταίρων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

-Η περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και συνεργασίας κατά αμοιβαίο και  επωφελή τρόπο, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της ναυτιλίας, της πράσινης ανάπτυξης και του τουρισμού.

-Η υπογραφή του Μνημονίου Ψηφιακής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς η Εσθονία κατέχει εξέχουσα θέση στον τομέα ψηφιοποίησης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στη Δημόσια Διοίκηση.

-Η αντίληψη που συνυπάρχει σε Ελλάδα και Εσθονία όσον αφορά τις προκλήσεις που δέχονται οι δύο χώρες σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος και η σημασία επίδειξης αλληλεγγύης έναντι των προκλήσεων αυτών.

-Η αναγκαιότητα υποστήριξης και συνεργασίας των δύο χωρών κατά την περίοδο που διανύουμε, καθώς η διεθνής κοινότητα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας.

-Το γεγονός ότι και οι δύο χώρες αντιμετώπισαν αποδεδειγμένα την υγειονομική κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ολοκληρώνοντας τη συνεργασία τους οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι η επικοινωνία των δύο Κοινοβουλίων μέσω συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων συμβάλλει στην ενίσχυση του διμερούς διαλόγου και της συνεργασίας.

 

πηγή: https://www.hellenicparliament.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ